/

Underground seregszemle a pusztában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

alparfeszt_2017_plakatTovább menetel előre az Alpárfeszt, a családias underground összejövetelből országos hírű rendezvénnyé nőtt fesztivál idén ismét fellépők sokaságával várja a zene szerelmeseit.

Negyedik alkalommal válik hangossá a tiszaalpári puszta június utolsó hétvégéjén: az idei Alpárfeszttől ismét remek zenei felhozatalt várhat a közönség, illetve Sánta Zoltán, a fesztivál szervezője szerint “jóságot és boldogságot.” 2017-ben harminckét fellépő áll majd színpadra a tiszaalpári régi tüzéptelep helyén, köztük a svéd The Embodied, a szerb Northern Revival, a vajdasági Sequence, a valamint hazai színtérről a Fonogram-díjas Apey and the pea, a Don Gatto, a Southern Oracle, Szegedet pedig a The Void, a LEM, a Barbears, a Dystopia és a Dungaree képviseli majd, de a magyar underground zenekarok közül szinte mindenki megfordul majd a színpadon, aki számít, az ország számos szegletéből. A fesztiválon a zenei felhozatal mellett Magyar Honvédség bemutatója is várja az érdeklődőket. A tavalyihoz hasonlóan ismét három napos lesz az underground-szeánsz, június 29-től július 1-ig tart a fesztivál.

Az Alpárfesztet nemcsak az teszi különlegessé, hogy egy helyi vendéglátóipari egység kis koncertjéből nőtte ki magát három napos underground-maratonná, hanem az is, hogy e fejlődés, a zenekarok és nézők számának növekedése mellett meg tudta őrizni a hamisítatlan underground hangulatot, ahol egy baráti társaságként élvezi mindenki a színvonalas élőzene örömét. “Nehéz összehozni egy ilyen fesztivált, főként úgy, hogy elég nagy az érdeklődés, nem egyszerű megfelelni az elvárásoknak, de mindent megteszünk, hogy minél jobb feltételeket biztosítsunk” – mondta el Sánta Zola.

2017-ben a fesztivál felhozatal kibővül egy nem mindennapi vendégelőadóval is, hiszen a svéd The Embodied zenekart is ott találjuk a fellépők közt. A banda – amely februárban énekesváltáson esett át, így női vokállal érkezik a magyar ugarra – dobosa tiszakécskei származású, régről ismerik egymást a szintén tiszakécskei Sánta Zolával, ez az ismeretség adott lehetőséget a Let the cigar die számára egy márciusi mini-turnéra Svédországban, akkor merült fel, hogy a skandináv banda is ellátogat Magyarországra, majd a Kanizsa Fesztre Szerbiába. “Megmutattunk a zenekarnak több magyar underground előadót, és nagyon tetszett nekik, pedig náluk ugyan sok együttes van, azonban a hazai bandák színvonala lenyűgözte őket” – nyilatkozott Sánta Zola.

Az idei évben az alpári csapat közös munkába fogott szolnoki Unity Redneck fesztivállal, testvérfesztiválként működve segítik egymást, közös pólót is adnak majd ki. Emellett az Alpárfeszt idén is számos támogatóval bír, mint az E-zene hangszerbolt, a Rocktár, a tiszaalpári önkormányzat, a Kisbakter söröző, a Miracle Sound Studio, a Magyar Honvédség, valamint a Stonerise és a Metal.hu zenei portálok.

A fesztivál növekvő népszerűségét mutatja, hogy az ország több pontján Mini-Alpárfeszt bulikkal hangolódnak a nyári eseményekre, a mai este a főváros, míg holnap Szegeden a Cool Clubban a Vendetta Inc, a Sequence, a Let the cigar die és a Wishes részvételével hívják életre a Mini-Alpárfesztet.

További információk a Facebookon.

Előző sztori

Novák Katalin: Lengyelország és Magyarország szerint is fontosak a családi értékek

Következő sztori

Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK