Bulvár

Több száz autóst ellenőriztek Hódmezővásárhelyen

Több száz autóst ellenőriztek Hódmezővásárhelyen

2017. május 1., hétfő
Több száz autóst ellenőriztek Hódmezővásárhelyen
kozuti_ellenorzes_hmvhely

Több ittas vezetőt szűrtek ki a hódmezővásárhelyi rendőrök a hétvégén tartott fokozott közúti ellenőrzés során. Az úgynevezett „Finn” módszert alkalmazva egy este alatt, csaknem 700 járművezetőt ellenőriztek - írja a police.hu.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője április 28-án 20 órától rendelte el a fokozott ellenőrzést. Az éjfélig tartó akció célja az ittas járművezetők közúti forgalomból való kiszűrése volt. A feladat végrehajtást részletes elemző és értékelő munka előzte meg, melyben vizsgálták a baleseteket többségében okozó járműtípusokat, a balesetek bekövetkezésének időpontját és helyszínét, a közlekedési forgalmi adatokat, és kiválasztották az ellenőrzési helyszíneket. Ennek alapján a fokozott ellenőrzést Hódmezővásárhelyen a Kaszap, illetve Jókai utcán hajtották végre. Az akció az úgynevezett "Finn" módszerrel zajlott, mely biztosítja a járművezetők tömeges, gyors, célirányos ellenőrzését. Ennek során a meghatározott úton haladó valamennyi járművezetőt megállították, igazoltatták és mindenkinél alkalmaztak alkoholszondát is. Ez személyenként mindössze 30 másodpercet vett igénybe. A négy óra leforgása alatt csaknem 700 sofőr fújta meg az alkoholszondát, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Három büntetőfeljelentés és egy szabálysértési feljelentés született. A rendőrök egy helyszíni bírságot és két közigazgatási bírságot szabtak ki, három főt pedig előállítottak. A járműveknél egy speciális eszköz alkalmazásával a központi nyilvántartó és körözési rendszerben csaknem 500, helyszínen elhaladó autót vizsgáltak meg. Az ellenőrzés adatai alapján, Hódmezővásárhelyen további hasonló ellenőrzések várhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.