Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Tíz napon át Szeged a borok városa – felpörög a fesztiválszezon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cof

Pénteken sokak számára eljött a várva várt nap: megkezdődött a XXIII. Borfesztivál Szegeden. Május 21-ig igazi kavalkád fogadja a napfény városába látogatókat. Még a megyei elnök is a dobok mögé ült. Tekintse meg képgalériánkat!

A szervezők hétfőn jelentették be, hogy mivel készülnek az idei borfesztivál alkalmából. Sok szám egymást követően általában unalmas, de most nem tartjuk annak a felsorolást: 10 nap, 10 helyszín, 150 borász, 200 kézműves és 250 program!

Mondanunk sem kell, péntek délután már megtelt a Széchenyi tér. Fiatalok és idősebbek egyaránt kilátogattak a nyitásra, hogy szórakozzanak egyet a belvárosban.

Az elkövetkezendő napok azonban nem csak a mulatozásról szólnak majd, hiszen május 13-án és 20-án futófesztivált indítanak a sportolni vágyóknak. Sőt, a vízi sportok szerelmeseinek is kedveznek, ugyanis jövő hét szombaton 9 órától 15 óráig sárkányhajó regattások versenyeznek a régi híd alatt, a Tisza belvárosi szakaszán.

Magyarország legnagyobb bormustráján a 150 könnyűzenei fellépő a hazai gasztro-fesztiválok közül elsőként kizárólag élő zenekari formációban, playback – és fél-playback mentesen áll színpadra. Tóth Vera, Geszti Péter, Falusi Mariann, Feke Pál, Szulák Andrea és a Bikini is koncertezik majd. Az egyik fénypont a tűzijáték lesz, ami május 20-án a Dóm téren lesz.

BC5K6348

Péntek délután a Klauzál téren a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is zenélt. Már korábban is beszámoltunk arról, hogy Kakas Béla szívesen ül a dobok mögé, aki ezúttal sem tett másként. A politikus a Stoni Blues Band zenekarral szórakoztatta az arra járókat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Nemzeti Konzultáció: kormányzati reakció az Európai Bizottság állásfoglalására

Következő sztori

Labdarúgás: a listavezetőhöz látogat a Szeged-Grosics

Legutóbbi hasonló cikkek