Közélet

Tíz napon át Szeged a borok városa - felpörög a fesztiválszezon + FOTÓK

Tíz napon át Szeged a borok városa - felpörög a fesztiválszezon + FOTÓK

2017. május 12., péntek
Tíz napon át Szeged a borok városa - felpörög a fesztiválszezon + FOTÓK
cof

Pénteken sokak számára eljött a várva várt nap: megkezdődött a XXIII. Borfesztivál Szegeden. Május 21-ig igazi kavalkád fogadja a napfény városába látogatókat. Még a megyei elnök is a dobok mögé ült. Tekintse meg képgalériánkat!

A szervezők

hétfőn jelentették be

, hogy mivel készülnek az idei borfesztivál alkalmából. Sok szám egymást követően általában unalmas, de most nem tartjuk annak a felsorolást: 10 nap, 10 helyszín, 150 borász, 200 kézműves és 250 program! Mondanunk sem kell, péntek délután már megtelt a Széchenyi tér. Fiatalok és idősebbek egyaránt kilátogattak a nyitásra, hogy szórakozzanak egyet a belvárosban. Az elkövetkezendő napok azonban nem csak a mulatozásról szólnak majd, hiszen május 13-án és 20-án futófesztivált indítanak a sportolni vágyóknak. Sőt, a vízi sportok szerelmeseinek is kedveznek, ugyanis jövő hét szombaton 9 órától 15 óráig sárkányhajó regattások versenyeznek a régi híd alatt, a Tisza belvárosi szakaszán. Magyarország legnagyobb bormustráján a 150 könnyűzenei fellépő a hazai gasztro-fesztiválok közül elsőként kizárólag élő zenekari formációban, playback – és fél-playback mentesen áll színpadra.

Tóth Vera, Geszti Péter, Falusi Mariann, Feke Pál, Szulák Andrea

és a Bikini is koncertezik majd. Az egyik fénypont a tűzijáték lesz, ami május 20-án a Dóm téren lesz.

BC5K6348

Péntek délután a Klauzál téren a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is zenélt. Már korábban is beszámoltunk arról, hogy

Kakas Béla

szívesen ül a dobok mögé

, aki ezúttal sem tett másként. A politikus a Stoni Blues Band zenekarral szórakoztatta az arra járókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.