Bulvár

Szegeden fogták el az időseket kifosztó tolvajokat

Szegeden fogták el az időseket kifosztó tolvajokat

2017. május 19., péntek
Szegeden fogták el az időseket kifosztó tolvajokat
kekfeny_rendorseg_szirena

A zalaegerszegi rendőrök három nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik a sértettek figyelmét elterelve ékszereket és készpénzt loptak el országszerte több városban, köztük Szegeden.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság

J. Emese

23 éves balatonszabadi,

B. Krisztina

36 éves tatabányai,

B.-né Cs. Erika Ilona

29 éves hernádi nő és

H. Zsolt

32 éves nyáregyházai férfi ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - írja a police.hu A nyomozás adatai szerint a négy személy az elmúlt egy évben országszerte, több városban tucatnyi idős ember házába ment be, kihasználva segítőkészségüket. A lakók figyelmét a nők elterelték, legtöbbször azt mondták nekik, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, akit nem találtak otthon, vagy vizet kértek. Ez idő alatt társuk elvitte a házból az ott lakók megtakarított pénzét, valamint ékszereket. A zalai nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. A rendőrök a négy személyt május 11-én Szegeden elfogták, majd előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Zalaegerszegi Járásbíróság május 14-én elrendelt. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság várja azon személyek jelentkezését, akik sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el. Jelentkezzenek személyesen a rendőrkapitányságon (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 45-47.), vagy hívják a 06-92-311-510-es telefonszámot, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívószámok valamelyikén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.