/

Szegeden fogták el az időseket kifosztó tolvajokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kekfeny_rendorseg_szirena

A zalaegerszegi rendőrök három nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik a sértettek figyelmét elterelve ékszereket és készpénzt loptak el országszerte több városban, köztük Szegeden.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság J. Emese 23 éves balatonszabadi, B. Krisztina 36 éves tatabányai, B.-né Cs. Erika Ilona 29 éves hernádi nő és H. Zsolt 32 éves nyáregyházai férfi ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – írja a police.hu

A nyomozás adatai szerint a négy személy az elmúlt egy évben országszerte, több városban tucatnyi idős ember házába ment be, kihasználva segítőkészségüket. A lakók figyelmét a nők elterelték, legtöbbször azt mondták nekik, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak, akit nem találtak otthon, vagy vizet kértek. Ez idő alatt társuk elvitte a házból az ott lakók megtakarított pénzét, valamint ékszereket.

A zalai nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.

A rendőrök a négy személyt május 11-én Szegeden elfogták, majd előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, ahol – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Zalaegerszegi Járásbíróság május 14-én elrendelt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság várja azon személyek jelentkezését, akik sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el. Jelentkezzenek személyesen a rendőrkapitányságon (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 45-47.), vagy hívják a 06-92-311-510-es telefonszámot, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívószámok valamelyikén.

Előző sztori

Feljelentést tesz az Origo a Momentum vezetőjével szemben

Következő sztori

Lázár: Szeged-Békéscsaba-Hódmezővásárhely-Szabadka együttműködést tervezünk