Szakértő: ezreket kellene ellenőrizni, de csak százakat tudnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Horváth József titkosszolgálati szakértő szerint emberek ezreit kellene ellenőrizniük a titkosszolgálatoknak terrorizmus gyanúja miatt, erre azonban nincs kapacitásuk, és csak százakat tudnak átvizsgálni.

A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta, ezért fordulhat elő, hogy bár egyesek a hatóságok látókörében vannak, mégis el tudnak követni merényleteket.

Úgy fogalmazott, hogy új kihívással szembesülnek a titkosszolgálatok: az elhárítást már nem békeidőben, hanem “kvázi háborús helyzetben” kell végezniük.

Az információk mintegy nyolcvan százalékát be lehet szerezni nyílt forrásokból, a fennmaradó húsz százalékra kell fókuszálni – mondta. Ez az adatgyűjtés “technikai vagy humán forrásokon keresztül sikerülhet” – tette hozzá, megjegyezve: minden eszközzel meg kell védeni az ügynököket.

Horváth József problémaként említette, hogy hiába akadályoznak meg a titkosszolgálatok tucatszám merényletkísérleteket, ha egyetlen terrorista terve valóra válik, az az összes korábbi sikert “felülírja”.

Default thumbnail
Előző sztori

Idős asszonyon segítettek a tűzoltók

Default thumbnail
Következő sztori

Lezárták az M5-ös autópályát Kiskunfélegyházánál

Legutóbbi hasonló cikkek