Kultúra

Pofátlan rock az Alföld szívéből

Pofátlan rock az Alföld szívéből

2017. május 6., szombat
Pofátlan rock az Alföld szívéből
kies_2016

Gumizsiráf-díj, Fonogram-jelölés, Talentométer helyezés – a hazai rock színtér egyik ígéretes ifjú titánja a kecskeméti és kerekegyházi zenészeket tömörítő Kies.

Fennállásának második évfordulóját ünnepelte márciusban a

Kiss Milán

(ének, gitár),

Kovács Gergely

(dob),

Szűcs Ádám

(basszusgitár, vokál) és

Kaldenekker Ferenc

(gitár) felállású

Kies

(más verziókban Kiss, illetve Keys, esetleg Kyuss). A négyes nem tapasztalatlan zenészekből áll, a srácok a Stubborn, The Carrion Crow, Mad dolls, Black Sound soraiban is zenéltek már vagy zenélnek jelenleg is. A csapatot modern grunge-ot rockos elemekkel keverő muzsikája és töretlen lelkesedése kiváló koncertzenekarrá teszi, ezt a Sunsettel közös turnén mutatta meg a banda a télen, jelenleg pedig a Depresszióval utazzák körbe az országot. A négyes külön hangsúlyozta az első turnéjukat, melyet a Fish!-el közösen csináltak végig, elmondásuk szerint akkor ért össze igazán a banda és lett színpadképes zenekar a Kies. A pofátlan rockzene és színpadi rutin mellett a rengeteg befektetett energia teszi nagy jövővel rendelkező zenekarrá a Kiest, Kovács Gergely kiemelte: nincs félgőz, pihenés is alig, hanem a maximális erőbedobás a meghatározó. „500 próba, 1000 e-mail” – fogalmazta meg a kulcsmondatot Kiss Milán, miszerint minden lehetőséggel élni kell, mindenhova jelentkezni kell. A Kiesnek van is létjogosultsága, hogy rivaldafénybe kerüljön, ugyanis tavaly ősszel jelentették meg első nagylemezüket „Kaland az élet” címmel, ezt a korongot mutatják be a közönségnek országszerte. „Nagyon pozitívak a vissza jelzések szakmai szempontból is, hála az égnek, valamint a közönség részéről is pozitív visszacsatolás az, hogy láthatóan tudják a szövegeket az emberek” – fejtette ki Kaldenekker Ferenc. http://www.youtube.com/watch?v=HWAjWSx4mwE&index=2&list=PLOLYKE2bIB9lNUTe34SUh3lIBDmKCZtcV A lemez sikeréhez tartozik, hogy a nyitószámhoz, a „Nem a világ vége” című dalhoz forgatott videójukkal elnyerték a Gumizsiráf legjobb klippért járó díját, de emellett második helyet értek el a Talentométer tehetségkutató pop/rock kategóriájában, 2017-ben pedig Fonogram díj „Az év felfedezettje' kategóriájában” jelölték őket. A Kies legutóbbi akciója Szegedhez kötődik, a soundcity Szegeddel a Miracle Sound stúdióban felvettek a debütáló lemezük címadó dalának akusztikus verzióját. A csapat azonban ezzel nem zárta le a szegedi munkásságát, a második lemez végett ismét visszatérnek majd Szegedre, mivel a Miracle Sound stúdióban szeretnék rögzíteni az albumot. http://www.youtube.com/watch?v=9fJbpQkgNd0 Az egyelőre cím nélküli kettes számú korong dalai már íródnak, a Cseh Tamás program támogatásával. „A pályázat egyik teljesítési feltétele egy lemez megírása, amit mi egyébként nagyon szívesen megteszünk. Jövő év elejére várható a lemez, változatosabb, komplexebb, és valamilyen szinten érzelmesebb lesz ez az album, mint az előző. Hangulat terén pedig mélyebbre megyünk, mint eddig, továbbra is a rock'n'roll stílussal fűszerezve” – fogalmazott Szűcs Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.