Nyugati Fény: hiába tagad Botka, bizonyíték van arról, hogy Lengyel Lászlóval egyeztet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka-lengyel-11.jpg

A Nyugati Fény blog szerint bár a szegedi polgármester azt állította, hogy politikai stratégájának semmi köze Lengyel Lászlóhoz, mégis személyesen tárgyalt vele a fővárosban.

Lengyel László személye legutóbb akkor került az érdeklődés fókuszába, amikor kiderült: Lengyel titkos találkozót szervezett, ahol a DK alelnökét, Niedermüller Pétert próbálta Gyurcsány Ferenc ellen fordítani – írja a Nyugati Fény.

A bomlasztási kísérlet hamar lelepleződött, mivel Niedermüller Péter első felháborodásában kiteregette az ocsmány történetet.

Botka László egy február 27-i HVG-interjúban vehemensen tagadta, hogy Lengyel Lászlótól kapna tanácsokat. “Semmilyen szerepe nincs Lengyel Lászlónak az én politikai stratégiám alakításában. A Pénzügykutató évtizedek óta szervez rendezvényeket, ahol elsősorban nagy tudású szakemberek tartanak előadást. Évente két-három ilyenen részt szoktam venni. A januári találkozón egy-egy órában meghallgattuk Surányi György gazdaságpolitikai, majd Bárándy Péter a jogállamisággal kapcsolatos értekezését. Ennyit a valóságról.” – nyilatkozta akkor Botka.

Tehát csak a Pénzügykutatóban szokta őt látni szakmai rendezvényeken, de nincs köztük privát kapcsolat.

Ehhez képest a Nyugati Fény mai fotóján Botka a XIII. kerületi Kiskakukk Étteremben négyszemközt egyeztet a bomlasztó-áskálódó Lengyel Lászlóval.

Így már érthetővé válik, miért folytat durván kirekesztő ellenzéki politikát Botka László, és miért szólítja fel vérbeli “demokrataként” eltakarodásra egyik-másik riválisát.

Egyúttal Botka szavahihetősége is megdőlni látszik. Hazudott, amikor azt mondta, nincs privát kapcsolata Lengyel Lászlóval és csak a Pénzügykutatóban szokta őt látni, szakmai rendezvényeken.

Itt a bizonyíték, hogy négyszemközt is egyeztetnek, Botka politikája pedig azt mutatja, hogy sajnos meg is fogadja a szélhámos Lengyel László tanácsait, hiszen hónapok óta durván támadja azokat az ellenzéki pártokat, akikkel inkább össze kellene fogni a kormányváltás érdekében.

Default thumbnail
Előző sztori

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

Default thumbnail
Következő sztori

Éger: folyamatosan tárgyalnak az egészségügyi alapellátás pluszjuttatásáról

Legutóbbi hasonló cikkek