Közélet

Nógrádi György: a jövő heti észak-rajna-vesztfáliai tartományi választás lesz a legfontosabb

Nógrádi György: a jövő heti észak-rajna-vesztfáliai tartományi választás lesz a legfontosabb

2017. május 7., vasárnap
Nógrádi György: a jövő heti észak-rajna-vesztfáliai tartományi választás lesz a legfontosabb

Észak-Rajna-Vesztfália Németország legfontosabb tartománya, kérdés, hogy ott a jövő vasárnapi tartományi választáson a Kereszténydemokrata Unió (CDU) le tudja-e váltani a szociáldemokrata vezetést - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A május 7-i, Schleswig-Holstein tartományi választás esélyeit latolgatva emlékeztetett: tavaly öt tartományban is veszített

Angela Merkel

pártja, az idén viszont nagy meglepetésre a Saar-vidéken tartott választást fölényesen megnyerte a CDU. "Ha Angela Merkel a három tartományból kettőt nyer, akkor egyenesben van" - fogalmazott

Nógrádi György

, utalva a németországi szeptemberi országos parlamenti választásra. A szakértő szerint a "Martin Schulz-effektus" kimerülőben van. A szociáldemokrata párt (SPD) vezetőjéről szólva úgy fogalmazott: kiváló szónok, de nincs programja, illetve csak általános iskolát végzett, érettségije sincs. Nógrádi György úgy véli, a döntő szavazás jövő vasárnap lesz. Egy hét múlva ugyanis a legfontosabb tartományban eldől minden, és attól kezdve mindenki készül a szeptemberi országos választásra - mondta. A szakértő hozzátette azt is, hogy komolyan befolyásolja majd Németországot a május 7-i francia elnökválasztás eredménye, Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnökjelölt egyértelműen egymást támogatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.