Közélet

Népszerűek voltak az állatvédők a Hídivásáron + FOTÓK

Népszerűek voltak az állatvédők a Hídivásáron + FOTÓK

2017. május 22., hétfő
Népszerűek voltak az állatvédők a Hídivásáron + FOTÓK
KODAK Digital Still Camera

Immár hetedik alkalommal mutatkozott be a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron. A hosszú hétvégén kegyes volt az időjárás, a civil utca állatvédő standjait rengetegen keresték fel, és igen népszerűek voltak családi programok.

Az egyesület életében többéves hagyomány, hogy megjelennek Szeged ünnepi rendezvényein. Teszik ezt azért, hogy közelebb hozzák az emberekhez az állatvédelem ügyét, megismertessék az érdeklődőkkel a helyes állattartás szabályait, és bemutassák a lelkes kis közösség áldozatos munkáját. Május 19-e és 21-e között, naponta 9-től 19 óráig találkozhattak a standokkal kicsik és nagyok Szegeden, az Oskola utcában. Az ünnepi hosszú hétvégén több százan keresték fel a Cicamentőket. Kedvelt volt a gyerekek körében az állatvédő Tudáspróba, amelyen több mint 40-en tesztelték, mennyire járatosak az állatvilágban. A helyes válaszadók között ajándékokat sorsoltak, a kvízt

Dömötör Márkó, Imre Emese

és

Ferenczi Réka

nyerte végül. A legtöbb mosolyt az állatsimogató csalta az arcokra. Nem unatkoztak a felnőttek sem, sokan kértek tanácsot állattartási és állatvédelmi ügyekben, és néhányan önkéntesként is felajánlották segítségüket. Az őszre tervezett hírlevélre is majdnem százan iratkoztak fel, valamint folytatódott az adománygyűjtés Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjának létrehozásáért. A Cicamentők szempontjából tehát sikeres és eredményes volt a szegedi Hídivásár, a családok jövőre is találkozhatnak velük!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.