Közélet

TASZ: Nem intézkedhettek volna a rendőrök az Echo TV stábja ellen

TASZ: Nem intézkedhettek volna a rendőrök az Echo TV stábja ellen

2017. május 12., péntek
TASZ: Nem intézkedhettek volna a rendőrök az Echo TV stábja ellen
kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Jogellenes cselekmény híján nem avatkozhatott volna be a rendőrség a szegedi városháza hívására az Echo TV stábja ellen, amikor interjút akart készíteni Botka Lászlóval.

A Szeviép-ügy kapcsán akarták kérdezni

Botka László

polgármestert az Echo TV munkatársai, azonban

rendőri intézkedésbe

torkollott az eset. Az Echo TV Informátor című műsorának stábja interjút szeretett volna kérni Botka Lászlótól, azonban csak a rendőrökkel és az önkormányzat biztonsági őreivel beszélgethettek. A rendőrök azt mondták, ki kell vizsgálniuk, “egyáltalán kik maguk, és milyen jogcímen vannak itt”. A stáb két órát várakozott Botkára, aki nem adott interjút, a rendőrök pedig végül kikísérték a stábot az épületből. A

TV2 Tények hírműsornak

Dojcsák Dalma

, a TASZ projektvezetője azt nyilatkozta, hogy bár a sajtónak nincs joga egy állami tisztségviselővel előzetes bejelentés nélkül bármikor interjút készíteni, azonban a rendőrség csak jogellenes cselekmény elkövetése esetén intézkedhet, így önmagában az, hogy újságírók közintézményben tartózkodott a stáb, nem jogellenes cselekmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.