TASZ: Nem intézkedhettek volna a rendőrök az Echo TV stábja ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Jogellenes cselekmény híján nem avatkozhatott volna be a rendőrség a szegedi városháza hívására az Echo TV stábja ellen, amikor interjút akart készíteni Botka Lászlóval.

A Szeviép-ügy kapcsán akarták kérdezni Botka László polgármestert az Echo TV munkatársai, azonban rendőri intézkedésbe torkollott az eset. Az Echo TV Informátor című műsorának stábja interjút szeretett volna kérni Botka Lászlótól, azonban csak a rendőrökkel és az önkormányzat biztonsági őreivel beszélgethettek. A rendőrök azt mondták, ki kell vizsgálniuk, “egyáltalán kik maguk, és milyen jogcímen vannak itt”. A stáb két órát várakozott Botkára, aki nem adott interjút, a rendőrök pedig végül kikísérték a stábot az épületből.

A TV2 Tények hírműsornak Dojcsák Dalma, a TASZ projektvezetője azt nyilatkozta, hogy bár a sajtónak nincs joga egy állami tisztségviselővel előzetes bejelentés nélkül bármikor interjút készíteni, azonban a rendőrség csak jogellenes cselekmény elkövetése esetén intézkedhet, így önmagában az, hogy újságírók közintézményben tartózkodott a stáb, nem jogellenes cselekmény.

Előző sztori

Harrach: kettős igényt elégítenek ki a nyugdíjasszövetkezetek

Következő sztori

Köves Slomó: a “sorosozás” nem antiszemita beszéd