Motorsport: dübörögtek a motorok hétvégén a vásárhelyi motocross pályán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

motocross_hodmezovasarhely4

Hétvégén rendezték meg a 2. Junior-Senior Motocross bajnokságot Hódmezővásárhelyen. A versenyre több mint harminc csapat nevezett, a sok hazai motoros mellett a szomszédos országokból is érkeztek versenyzők.

A nemzetközileg is elismert hódmezővásárhelyi versenypályán valódi gigászok küzdelme zajlott a különböző kategóriákban. A junioroknál Técsi László Márk, a Hell-KTM Kecskemét Team versenyzője bizonyult a legjobbnak, a fiatal motocrossos már európai versenyeken is megvillantotta tehetségét. A Técsi családból a nagybácsi, Técsi Sándor is részt vett a futamon, igaz az ötszörös magyar bajnoknak megcsúszott a motorja, és mire visszaállt a versenybe már akkora hátrányba került, hogy csak az 5. helyet tudta megszerezni.

“A vásárhelyi futam mindig nagy élmény számomra, hiszen vásárhelyiként hazai pályának érzem, amikor itt motorozok. Édesapámnak nagyon sokat köszönhetek, aki a magyar motocross-sport megbecsült alakja, mindig tudott inspirálni. Az elmúlt években tértem vissza a Senior kategóriába, de számomra már inkább a fiatal tehetségek felkarolása – mint unokaöcsém Márk – a cél” – értékelt Técsi Sándor. “Nagyon sok új arcot látok és ez öröm számomra hogy a fiatalok szeretik ezt a sportágat, aminek szerintem igenis van jövője.”

“Nagyon jól szervezett verseny a vásárhelyi futam, ami nagyban köszönhető a Center MSC vásárhelyi csapatnak. Amióta visszavonultam a profi versenyzéstől, létrehoztam a Borka extrém motor Sport Egyesületet. Itt a fiatal motorozni vágyóknak van lehetőségük kipróbálni a sportágat, ahol édesapám id. Borka János is nagyon sokat tud segíteni szakmai tapasztalatával” – mondta portálunknak ifjabb Borka János, hatszoros magyar bajnok. “Fontos célomnak tartom, hogy jövőre egy ütős junior csapattal tudjunk indulni, amely a magyar motocross-élet meghatározó csapata lehet. Sokat kell még dolgoznunk, ezt a csapatom is tudja, ahogy azt is, hogy maximalista vagyok és mindenkitől elvárom, hogy kiválóan végezze el, amit vállal. Jó eredményeket tudhatunk magunkénak, már most is számos éremmel és helyezéssel büszkélkedhetünk. Jó csapatot alkotva tudunk minden versenyre felkészülni” – tette hozzá a korábbi versenyző.

Összességében elmondható, hogy színvonalas motocross-versenyt láthatott aki kilátogatott a vásárhelyi futamra. A hétvégi verseny végeredménye a Magyar Motorsport Szövetség hivatalos honlapján érhető el. Jó hír a motorsport Csongrád megyei szerelmeseinek, hogy szeptember 10-én a vásárhelyi pálya ismét otthont ad motocross versenynek.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége teljes Csongrád megyei programja

Következő sztori

Kosárlabda: közösen izgulták végig a Kecskemét soproni meccsét a Szedeák játékosai