Közélet

Molnár Áron: Algyő érdeke, hogy megmaradjon a tulajdonrésze az úszóműben!

Molnár Áron: Algyő érdeke, hogy megmaradjon a tulajdonrésze az úszóműben!

2017. május 12., péntek
Molnár Áron: Algyő érdeke, hogy megmaradjon a tulajdonrésze az úszóműben!
molnar_aron005kf

A móló Tiszára helyezését tartja jelenleg a legfontosabbnak Molnár Áron, aki továbbra is azon az állásponton van, hogy az önkormányzat érdeke a tulajdonrész megtartása. A polgármester az üzemeltetést végző egyesület elnökével több dologban nem ért egyet, szerinte például igenis egyértelműen meghatározható, mely mólódarabok képezik a település tulajdonát.

Sérti az önkormányzat érdekeit az a képviselő-testületi többség által meghozott

döntés

, hogy 300 ezer forintért eladják a tiszai mólóban lévő tulajdonrészüket – állítja

Molnár Áron

, a nagyközség polgármestere, aki emiatt

rendkívüli ülést hívott össze

május elején. Az úszóműre az üzemeltető Algyői Vízisport Egyesület elnöki posztját is betöltő

Beke S. Tamás

adott vételi ajánlatot az önkormányzatnak, s időközben a többi magántulajdonos tulajdonrészeit is megvette.

Beke ügyvédjén keresztül reagált portálunknak a mólóügyre

, amelyben többek között azt állította, hogy mivel elfogadta az eredetileg mindössze 50 ezer forintos vételi ajánlat után kapott 300 ezer forintos árat, létrejött az adásvétel. Arról is írt, hogy szerinte az úszómű osztatlan közös tulajdonban van, nem lehet megmondani, hogy melyik az önkormányzaté, és azt is állította, hogy az úszómű javítási, karbantartási munkálatait elvégezte az egyesület. A nagyközség polgármestere az egyesületi elnök közleményével nem ért egyet, és továbbra is fenntartja korábbi kijelentését, mely szerint nem Algyő érdekeit szolgálja, ha eladják a mólódarabjaikat. Beke azon felvetésére, hogy hamar kézhez kapta a határozatot a 300 ezres ajánlatról, Molnár Áron megjegyezte, ez is mutatja, milyen gyorsan dolgozik a hivatal, ám már az eladásra vonatkozó döntés meghozatalakor már jelezte, hogy nem tartja jogszerűnek, és tudható volt, hogy lépéseket fog tenni a polgármester. Az is olvasható a nyilatkozatban, hogy az úszómű osztatlan közös tulajdonban van, s nem lehet megkülönböztetni, melyik rész kié, vagyis, hogy az önkormányzat mely három mólódarabot adta át üzemeltetésre. Molnár ezt is vitatja, mint elmondta, ha ez igaz lenne, akkor a település tulajdoni hányada nem 47,92% lenne. „Ezen felül rendelkezésünkre állnak a régi adásvételi szerződések, amelyből egyértelműen meg tudjuk állapítani, hogy mi van magántulajdonban, s melyek a mieink. Ha megkérdezné valaki annak a képviselő-testületnek a tagjait, akik erről annak idején döntöttek, ők is pontosan tudnák, hogy mely mólórészek az önkormányzaté” – jegyezte meg.

algyo_testuleti_ules_komp11_gs

Azzal kapcsolatban, hogy a férfi azt írja, a vagyonhasznosítási szerződésben foglaltaknak eleget tett, Molnár megjegyezte, kezdetektől arra kérte az egyesületet, hogy végezzék el a szükséges javításokat, és tegyék vízre a mólót. „Továbbra sem értem, hogy mi köze van az üzemeltetésnek ahhoz, hogy az egyesületi elnök magánemberként vételi ajánlattal élt. Abban egyetértek Beke S. Tamással, hogy az Algyői Vízisport Egyesületnek kell helytállnia az üzemeltetés terén. Azt vetítettem előre, hogy amennyiben a karbantartás elmaradásából kialakult károkat és hibákat, valamint a jégkár által okozottakat nem javítja ki, akkor felmerül a felmondása a vagyonhasznosítási szerződésnek. De ennek továbbra sincs semmi köze szerintem a magántulajdonos vételi szándékához” – részletezte. Azzal sem ért egyet, hogy jogsértő lenne az a polgármesteri javaslat, hogy önkormányzati üzemeltetésbe kerüljön az úszómű, mint mondta, ez abban az esetben merül fel, ha nem végzi el az egyesület a javítást. Megjegyezte, ettől függetlenül gondatlan üzemeltetőnek tűnik, ha valaki hagyja leamortizálni az önkormányzati tulajdont, hiszen a férfi több alkalommal is kijelentette, hogy a februári jegyes ár mindössze a mólóban keletkezett kár 15%-áért felelős. Beke azon kijelentésére, hogy az önkormányzat nem dönthet önhatalmúlag a móló áthelyezéséről és arról, hogy az egyesület partszakaszt használhatja-e, a település első embere elmondta, természetesen az ATIVIZIG kezelésében van, a vízügytől kell engedélyt kérni, ám szerinte az Algyői Vízisport Egyesület elnöke nem értelmezi helyesen a kialakult helyzetet. Ha az önkormányzat ugyanis úgy dönt, hogy a saját mólódarabjait nem kívánja üzemeltetni Bekéékkel, akkor ő már nem tud minden engedélyt megkapni. „Azt sem szabad elfelejteni, hogy azok a bakok, ahova a móló ki van kötve, önkormányzati tulajdonban vannak, és önkormányzati területen keresztül lehet csak megközelíteni a mólót. Ennek fényében nem igaz, hogy nem tehetne semmit a település” – közölte Molnár. Megjegyezte, egy dologban egyetért a férfival, az önkormányzat is az ügy rendezésében érdekelt, de a polgármester azt a hozzáállást és stílust, amit eddig Beke S. Tamás a tárgyalások során tanúsított, nem tűri el senkitől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.