Megkezdődtek az állattenyésztési napok Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

allat2

A minden évben tízezreket vonzó agrárkiállítást idén május 4. és 6. között szervezik meg. A csütörtöki megnyitón Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kijelentette: támogatás nélkül nem tud fejlődni a magyar mezőgazdaság – írja a promenad.hu.

A Hód-Mezőgazda Zrt. Kutasi úti centrumában megrendezett XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok idei különlegessége, hogy nem péntektől vasárnapig, hanem csütörtöktől szombatig tart. Ez idő alatt számos program, például tenyészállat bírálat, bemutató fejés, valamint lovas és kutyás bemutatók várják az érdeklődőket.

A csütörtök délelőtti megnyitón Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának tagja kiemelte: az állattenyésztés a madárinfluenza miatt igen hektikus évet tudhat maga mögött. Hozzátette, büszke arra, hogy az elmúlt időszakban a hazai gazdálkodók mintegy 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak, hisz e nélkül nem tudna fejlődni az agrárium.

Nagy István, földművelésügyi miniszterhelyettes arra tért ki, hogy összefogás szükséges ahhoz, hogy a termelők számára megfelelő helyzet alakuljon ki. A támogatási rendszer működik, a Vidékfejlesztési Program pályázatai megjelentek. „A magyar kormány minden eszközzel segíteni szeretné a magyar mezőgazdaság működését” – mondta Dr. Nagy István a promenad.hu beszámolója szerint.

Juhász Tünde kormánymegbízott az agrárágazat számára kialakított integrált ügyfélszolgálatról számolt be. „Számos agrárfeladatot vettünk át a járási hivatalok megerősítésekor, amelyek az egész megyét szolgálják. Mivel az agrár- és vidékfejlesztés támogatása kiemelt jelentőségű, így arra a döntésre jutottunk, hogy integrált ügyfélszolgálatot hozunk létre” – mondta a kormánymegbízott.

A kiállításra nagy számban érkezők miatt fennakadások alakulhatnak ki a környék közlekedésében. A kerülőutakról itt számoltunk be.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: az ellenzék tegye félre hatalmi érdekeit, és támogassa a büdzsét!

Default thumbnail
Következő sztori

Gyermekfelügyelőt keres szegedi telephelyére Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Legutóbbi hasonló cikkek