Labdarúgás: pontot mentett a Dabas otthonában a Mórahalom

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_dabas73_gs

Szücs Szasa öngóljával szerezte meg a vezetést a Dabas, de a második félidőben Busa góljával egyenlített a Mórahalom, így egy pontot szerzett.

Közvetlen riválisához látogatott a Mórahalom VSE az NB III. Közép csoportjának 30. fordulójában, hiszen mindkét csapat 33 egységgel rendelkezett a fordulót megelőzően, ráadásul a Magyar GyörgyVojnic-Zelic Sasa duó által irányított együttesnek még a gólaránya is ugyanúgy mínusz hetes volt mint a Dabasnak. Nem alakult jól az első félidő mórahalmi szempontból, egy nagyon szerencsétlen szituáció után Szücs Szasa talált be saját kapujába a 24. percben, amikor egy dabasi szögletet fejelt volna ki, ám megcsúszott a fején a labda, ami teljesen becsapta az ellenkező irányba mozduló Halászt, 1-0. A játékrész végén egy hasonló szituációból egyenlíthetett volna a Mórahalom, ez a helyzet azonban kimaradt. A második félidőben aztán átvette az irányítást a vendég gárda, és a játékrész derekán Busa Bence góljával sikerült az egyenlítés. Több helyzetet is kialakított a vendég csapat, sőt, egy jogosnak vélt tizenegyes is elmaradt, így újabb találatot már nem láthatott a dabasi közönség, ezzel pontosztozkodással zárult a találkozó. A Mórahalom jelenleg a tabella 11. helyét foglalja el, egy ponttal lemaradva a 35 ponttal rendelkező Dunaharaszti-Szentlőrinc kettőstől.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 30. forduló

FC Dabas – Mórahalom VSE 1-1 (1-0)
Dabas, FC Dabas Sporttelep. Vezette: Mencsik László (Szarvas László, Fodor Richárd).
Dabas: Scheilinger – Eördögh, Komoróczi (Kiss, 73’), Makrai, Tóth M., Csordás, Zsolnai (Sárközi – a szünetben), Surányi, Karacs, Sós (Takács, 61’), Dabasi. Vezetőedző: Erős Károly.
Mórahalom: Halász – Lászik, Podonyi, Zsoldos (Zámbó, 63’), Bokányi, Szücs, Busa, Pócs T., Magyar Gy., Szalma (Várda, 56’), Crkvenjakov. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa,
Gól: Szücs (öngól – 24’) ill. Busa (68’)
Sárga lap: Sárközi (71’), Tóth M. (92’) ill. Lászik (63’), Magyar (68’), Crkvenjakov (83’), Bokányi (91’)

Magyar György: “Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, aztán a Dabas elfáradt a mérkőzés végére. Egy-két száz százalékos helyzetet is kihagytunk, akár a három pontot is megérdemeltük volna, de nem feltétlenül rossz a megszerzett egy sem. A hátralévő négy bajnokin hat-hét pontot kellene szereznünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat.”

Előző sztori

Labdarúgás: nem született gól a Szolnok gyulai vendégjátékán

Következő sztori

Labdarúgás: négy iksz után nyerni tudott a HFC