Sport

Labdarúgás: megkapta a harmadosztályú licencet a megyeegy listavezetője

Labdarúgás: megkapta a harmadosztályú licencet a megyeegy listavezetője

2017. május 9., kedd
Labdarúgás: megkapta a harmadosztályú licencet a megyeegy listavezetője
mako_csongrad27_gs

Adminisztratív okai nem lehetnek annak, hogy a Makói FC a megyeegyben maradjon - azonban Méhes Tibor együttesének tartania kell formáját azért, hogy a következő idényt magasabb osztályban kezdhessék meg a hagyamvárosiak.

Kiváló formának örvend a Makói FC a Csongrád megyei I. osztályban: bár a tavaszi nyitányon hazai környezetben elvesztette a rangadót a Csongráddal szemben, ám ezt követően mind a nyolc bajnokiját megnyerte. Bár a tabellán jelenleg első helyen állnak Gémes Bencéék, azonban a rivális Csongrád egy meccsel kevesebbet játszva is csak kétpontos hátrányban van, így amennyiben kihasználja majd a hagymavárosiak pihenőnapját az őszi bajnok, akkor átveszi a vezetést a tabellán. A Makónak papíron egy komolyabb meccse van hátra, az utolsó fordulóban Tiszaszigetre látogatnak, míg a Csongrád játszik az Ásotthalommal és az Algyővel is, igaz, mindkét együttessel hazai környezetben találkozik Szűcs Róbert csapata. Amennyiben a Makó meg tudná tartani jelenlegi helyezését, akkor - ha csak az osztályzón nem vérzik el a csapat - a jövő évet a harmadosztályban kezdheti el. "Megkaptuk a licencet. Sikerült pótolnunk a hiányosságokat, így a Makói FC megkapta az NB III-as licencet a 2017-18-as bajnokságra. A pályahitelesítés során még azt kell megoldanunk, hogy külön, a vendégszurkolóknak is legyen vécéje, de ez az önkormányzat feladata, nem lesz probláma azt illetően, hogy Makón NB III-as meccset rendezzenek. Már csak az szólhat közbe, ha a Csongrád minden meccsét megnyeri" - fogalmazott portálunk érdeklődésére

Karsai Tibor

, a Makói FC ügyvezetője, aki megerősítette: a hamarosan elkészülő új lelátó és öltözők is megfelelnek a harmadosztály követelményeinek. A makóiak zsinórban harmadik éve játszanak a Csongrád megyei I. osztályban, ám ezt megelőzően 1990/91-ben szerepeltek a megyei pontvadászatban, ezt követően egészen a 2012/13-as idény végéig mindig a Nemzeti Bajnokság valamelyik osztályában játszott a makói csapat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.