Sport

Labdarúgás: Feröert is legyőzte, csoportelsőként a nyolc között az U17-es válogatott az Eb-n

Labdarúgás: Feröert is legyőzte, csoportelsőként a nyolc között az U17-es válogatott az Eb-n

2017. május 9., kedd
Labdarúgás: Feröert is legyőzte, csoportelsőként a nyolc között az U17-es válogatott az Eb-n
magyarorszag_feroer_U17

Az első félidőben eldöntötte a Feröer-szigetek elleni találkozót Szélesi Zoltán csapata, ezzel veretlenül, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé a horvátországi Európa-bajnokságon. A negyeddöntőben Törökország vár a magyar fiatalokra pénteken.

Az U17-es férfi magyar válogatott korábban még sosem jutott kontinenstornán az egyenes kieséses szakaszba, ám a mai találkozónak kedvező helyzetből vághatott neki. A franciák elleni bravúrgyőzelmet egy Skócia elleni döntetlen követte, a többi mérkőzés eredményei pedig úgy alakultak, hogy egy Feröer elleni döntetlennel is kiharcolhatta a negyeddöntőt a magyar csapat. A zágrábi találkozó óriási magyar mezőnyfölénnyel indult, de

Szélesi Zoltán

együttese a 24. percig csak kapufáig és kimaradt gólhelyzetekig jutott. Akkor azonban

Torvund Alexander

egy szöglet után fejelt az ellenfél kapujába. A gól után a magyarok pontosabban fejezték be akcióikat, a tornáról eddig sérülés miatt hiányzó csapatkapitány,

Szoboszlai Dominik

pedig előbb akcióból talált be, majd Torvund volt ismét eredményes, ezzel öt perc alatt megszerezve a harmadik magyar gólt. A második játékrész elején Szoboszlai szabadrúgásból növelte a magyar előnyt, s bár végig támadásban maradt a válogatott, újabb gólt már nem sikerült szereznie. A franciák a tornán már hét találatnál járó

Amine Gouiri

duplájával győzték le Skóciát a csoport másik mérkőzésén, így a csoport második helyezettjeként ők jutottak tovább. A skótoknak a döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, de a hajrában szerzett második francia gól a kiesésüket jelentette. A franciák pénteken a spanyolokkal találkoznak a negyeddöntőben, míg a magyarok negyeddöntős ellenfele, az a török csapat lesz, amelyik hat pontot szerezve végzett az A csoport második helyén. A spanyoloktól ugyan kikaptak 3-2-re, de a folytatásban legyőzték a házigazda horvátokat (4-1) és az olaszokat (2-1) is. Az Eb előtti felkészülési időszakban már találkoztak a csapatok, akkor gól nélküli döntetlen született. A törökök elleni negyeddöntőre május 12-én kerül sor, a mérkőzés helyszínét és pontos kezdési időpontját azonban majd csak később jelöli ki az UEFA. Ha a magyar csapat sikerrel veszi az akadályt, akkor az elődöntőbe kerülésen túl kvalifikálja magát az U17-es világbajnokságra is, amelyet október 6-28. között rendeznek Indiában. Ha nem sikerülne kiharcolni a négy közé kerülést, akkor is marad esélye a világbajnoki szereplés kiharcolására a magyar válogatottnak, hiszen az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely két válogatott játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért, ami szintén vb-kvalifikációt ér. A két csapat kijelöléséről az Eb-csoportmeccsek eredményei (helyezés, gólkülönbség, több lőtt gól), a negyeddöntő eredménye (pontszerzés, gólkülönbség, lőtt gól), a sárga és piros lapok száma, az UEFA-koefficiens, és végső esetben sorsolás dönt.

U17-es Európa-bajnokság, Horvátország, B-csoport, 3. forduló

Feröer-szigetek – Magyarország 0–4 (0–3)

Zágráb, Vezette: Jovic (horvát).

Feröer:

Reynatröd – Hedinsson, Fródason, Edmundsson, S. Nielsen, Sigvardsen (Lida, 65'), M. H. Jacobsen, El Moustage, Sörensen, Radosavlevic (Joensen, 82'), T. Jacobsen (Brimnes, 69').

Szövetségi edző:

Áki Johansen.

Magyarország:

Oroszi – Kovács K., Mocsi, Bolla, Majnovics (Bencze, 49'), Csonka A. (Tímári, 60'), Szoboszlai, Szerető (Arday, 72'), Kiss T., Csoboth, Torvund.

Szövetségi edző:

Szélesi Zoltán.

Gól:

Torvund (24', 29'), Szoboszlai (26', 48')

A B csoport végeredménye

1. Magyarország 7 pont (8-3) 2. Franciaország 6 pont (11-4) 3. Skócia 4 pont (4-3) 4. Feröer-szigetek 0 pont (0-13)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.