Sport

Labdarúgás: a Mórahalom az életéért lép pályára a Csongrád megyei rangadón

Labdarúgás: a Mórahalom az életéért lép pályára a Csongrád megyei rangadón

2017. május 26., péntek
Labdarúgás: a Mórahalom az életéért lép pályára a Csongrád megyei rangadón
hfc_morahalom14_gs

Szombaton egymás ellen meccsel a két Csongrád megyei NB III-s csapat. A Mórahalom és a Hódmezővásárhely ezúttal a homokhátságon találkozik egymással, ahol a hazaiak vállát jóval nagyobb tét nyomja.

Fontos pontokat osztanak ki szombaton a Csongrád megyei NB III-as derbin: két körrel a bajnokság vége előtt még mindkét csapat léphet előre a bajnokságban, bár a tét a mórahalmi vállakat nyomhatja jobban.

Magyar György

és

Vojnic-Zelic Sasa

együttese számára még nem dőlt el a bennmaradás kérdése, bár nem rossz a helyzetük, de legalább egy győzelemre még mindenképpen szükségük van ahhoz, hogy a következő szezont is a harmadosztályban kezdhessék meg - miközben a HFC játékosai már ilyen fokú nyomás nem nehezedik, hiszen

Major László

fiai már korábban bebiztosították jövő évi tagságukat. Mi több, tavasszal csupán egyszer kapott ki a Vásárhely - igaz, pont az előző fordulóban.

Mihamarabb lezárná a Mórahalom

Akár egy szombati győzelem is elég lehet a Mórahalom számára ahhoz, hogy bennmaradjon: így értelemszerűen a homokhátiak már szombaton végrehajtanák ezt a feladatot, és visszavágnának a Hódmezővásárhelynek az ősszel elszenvedett vereségért, hogy már tét nélkül várhassák a jövő heti, utolsó fordulót. "Minden meccsre úgy készülünk, hogy szeretnénk nyerni, de ezt a hétvégi találkozót másképpen kell felfogni, hiszen a Hódmezővásárhely jön hozzánk. Hasonló meccs lesz, mint amikor az Ásotthalom ellen játszottunk még a megyeegyben, nem számít a tabellán elfoglalt pozíció. Szerintem az őszi meccsen is partiban voltunk, az pedig látszik, hogy itthon szereztük a legtöbb pontot, idehaza bárkit képesek vagyunk megverni, döntetlent játszottunk a Budafokkal is. Reméljük, ezt most hétvégén is be tudjuk bizonyítani. Akárki utazik ide, az megizzad, ha pontot akar elvinni - nem is sokan tették meg ezt. Abban biztos vagyok, nem feltartott kézzel érkezik a HFC szombaton" - mondta el portálunknak

Bokányi Richárd

, a Mórahalom VSE hátvédje.

morahalom_dabas25_gs

A mórahalmiak 23-asa egy hete fontos gólt szerzett, hiszen találatával tudott egy pontot elhozni csapata a Dunaharaszti otthonából. Egy szöglet utáni kifelejt labdát egy igazítás után, mintegy húsz méterről lőtt az ellenfél kapujába, ami végül egy pontot eredményezett, így kedvezőbb helyzetből várhatják a véghajrát. "Mondhatni, az életem gólját szereztem. Jobbhátvédként nem vagyok nagy góllövő, erre pedig biztosan emlékezni is fogok egy darabig. Jobban örültünk volna, ha három pontot sikerül elhoznunk, de az első félidőben nem játszottunk jól. A szünet után javultunk, összességében igazságos az egy pont. Ismét jól alakultak mögöttünk az eredmények, a sorsolás pedig kedvező nekünk" - tekintett vissza a múlt heti meccsre Bokányi Richárd. A versenykiírás alapján a tizennegyedik helyezettől lefele végzett csapatok biztosan búcsúznak az NB III-tól, a Mórahalom mögött pedig nagy a tülekedés, hiszen a Dunaharaszti csak kettő, míg a Gyula három ponttal áll a tabellán, miközben a harmadosztály három csoportjának legrosszabb tizenharmadikja is kiesik - így csak a tizenkettedik hely jelenthet biztos bennmaradást. "Nincs még lezárva a bajnokság, még mi is kieshetünk, bár ez senkinek nem fordul meg a fejében. A győzelem esetén sem biztos még a tagságunk, de ezzel nem foglalkozunk, miképp azzal sem, hogy áll a többi csoport tizenharmadik helyezettje, vagy hogy indít-e a Fradi jövőre második számú csapatot, majd június negyedikén ránézünk a tabellára. Azonban azt is nézni kell, hogy szinte végig végig a vonal fölött voltunk, nem lenne igazságos, hogyha éppen az utolsó két fordulóra csúsznánk alá" - fogalmazott a Mórahalom játékosa.

Bizonyítana a HFC

Online

Szombaton 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE - Hódmezővásárhelyi FC NB III-as mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Megszakadt a Hódmezővásárhely nagy tavaszi sorozata, hiszen Szilágyi Norberték a legutóbbi játéknapon, tizenhárom bajnokit követően szenvedtek vereséget a már biztos bajnok Budafoktól. Ezzel az is eldőlt: előre már nem léphet a csapat a tabellán, viszont még hátra figyelnie kell, hiszen a paksi fakó ott áll két ponttal mögöttük. "Szerettük volna veretlenül lehozni a tavaszt, ez a Budafok ellen nem sikerült. Volt egy jó félidőnk, aztán kicsit fejben és fizikailag is elfáradtunk. Minőségi cseréik voltak az ellenfelünknek, akik el is döntötték a meccset, ami az első gólig volt érdekes. Ahogy a városban hallom, szép számú szurkolótábor fog bennünket elkísérni, így már csak miattuk is szeretnénk nyerni" - nyilatkozta a HFC játékosa,

Máté Péter

.

hodmezovasarhely_budafok44_gs

A vásárhelyiek házi gólkirálya hozzátette, biztos, hogy kiélezett meccs lesz, hiszen a Mórahalomnak szüksége van a pontokra, míg róluk lekerült a veretlenség terhe. "Az ősszel volt egy hétmeccses szériánk, amikor csak nyertünk, azt két vereség követte, most remélem, nem így lesz, és két győzelemmel tudjuk zárni az évet, így szép évet zárhatunk. Parázs meccs lesz, ahol nem csak a presztízs miatt szeretnénk nyerni: be akarjuk bizonyítani, hogy nem véletlenül vagyunk ötödikek. Jobb csapat vagyunk, mint a Mórahalom, ezt a pályán is bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül állunk ott, ahol. Jövő héten eldönthetjük az ötödik hely sorsát a Paks ellen, szeretném, ha most a mi csapatunkból sem kellene senkit sem motiválni egy ilyen meccsre" - folytatta a 11 gólos középpályás. Máté Péter a Budafok példáját hozta fel, mint általuk követendő minta. "Pontosan olyan szituációba voltak, mint mi: már megnyerték a bajnokságot, így nem volt rajtuk teher. Próbáltuk megnehezíteni a dolgukat. Vannak olyan meccsek, amikor sikerül elkapnunk egy ilyen csapatot, de tízből nyolcszor biztos, hogy kikapunk. Nem őket kell legyőznünk, ez most nem sikerült. Volt egy kicsi letargia a veretlenségünk elvesztése miatt, de most már a Mórahalomra készülünk. A győzelmen készül nem hiszem, hogy más elfogadható lenne. Masszívak vagyunk, kevés gólt kapunk, viszont az előre játékunkban van probléma. Mindenképpen nyerni szeretnénk Mórahalmon, bízom benne, jó hangulatú meccs lesz, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat, ha már a múlt héten nem sikerült" - zárta a HFC játékosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.