Közélet

Kubatov Gábor: a magyar érdekeket nem védi meg helyettünk senki

Kubatov Gábor: a magyar érdekeket nem védi meg helyettünk senki

2017. május 9., kedd
Kubatov Gábor: a magyar érdekeket nem védi meg helyettünk senki
kubatov_gabor03_gs

Álljunk ki Magyarországért, mert ha a magyar érdekeket nem védjük meg, nem fogja helyettünk megvédeni senki - mondta a Fidesz pártigazgatója a kormány nemzeti konzultációs sorozatának szentendrei állomásán kedden.

Kubatov Gábor a Vizes Nyolcas Szentendrei Uszoda és Szabadidőközpontban tartott előadásában arról beszélt: eddig 1 millió 130 ezren küldték vissza a konzultációs kérdőíveket, ami azt jelenti, hogy olyan kérdéseket sikerült feltenniük, amelyek érdeklik az embereket. Ilyen a bevándorlás, a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés témája, amelyben más álláspontot képvisel Brüsszel és a magyar kormány - fűzte hozzá. A pártigazgató arról is beszélt, hogy 2010-ben, amikor átvették a kormányzást a költségvetési hiány még az előző kormány által bevallott 4,3 százalékot is meghaladta, 7,4 százalékos volt. Hozzátette: ekkor az IMF feltételei szerint Magyarország csak úgy kaphatott volna kölcsönt, ha nyugdíjakat és közalkalmazotti béreket csökkent, de ehelyett az új kormány egy másik gazdaságpolitikai utat választott, azt mondta, hogy adózzanak a bankok, a multik és a telekommunikációs cégek. Kormányzásukkal a segélyalapú társadalomból munkaalapú társadalmat csináltak, ma Magyarországon már sok helyen inkább munkaerőhiány észlelhető - hívta fel a figyelmet. Emlékeztetett arra is, hogy a 2004-es népszavazás káros következményeit sikerült orvosolniuk a határon túli magyarságnak megadott állampolgársággal. Kiemelte, fontos, hogy legyenek olyan becsületbeli ügyek, amelyeken nem szabad vitázni. Az európai demográfiai problémák kezelésével kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország másképpen képzeli el a népességcsökkenés megoldását, mint az Európai Unió. Nem tömeges gazdasági bevándoroltatással, hanem olyan helyzet kialakításával szeretnék megoldani a problémát, amelyben érdemes minél több gyermeket vállalni. Hozzátette: ezt az irányvonalat mutatja a családi otthonteremtési program és a családi adókedvezmények bevezetése is. A migrációs hullám megállítására kiépített határzárral kapcsolatban Kubatov Gábor kifejtette, nem történt más, mint hogy a kormány betartotta a schengeni határok védelméről szóló uniós szerződéseket. Hozzátette, igen nagy problémának tartják, hogy az európai bevándorláspolitika nem foglalkozik a biztonsági szűréssel. Elmondta, hogy az ideérkezők nem rendelkeznek papírokkal, nagyrészt fiatal férfiak, és miután a befogadások megtörténtek, jön a családegyesítés, amely ismét nagyobb számú bevándorlást eredményez. A Fidesz pártigazgatója szerint a Soros György által támogatott civil szervezetek segítik a migrációt, és azt kell kideríteni, hogy melyek ezek és miért csinálják. Kubatov Gábor azt mondta, tudomása szerint Soros György 800 millió dollárt áldoz a migráció támogatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.