Közélet

Közös demonstrációra gyűltek össze az elmúlt időszak kormányellenes tüntetői

Közös demonstrációra gyűltek össze az elmúlt időszak kormányellenes tüntetői

2017. május 21., vasárnap
Közös demonstrációra gyűltek össze az elmúlt időszak kormányellenes tüntetői
Kormányellenes demonstráció Budapesten

"Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!" mottóval hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport vasárnap délután Budapestre.

A demonstrálók a Műegyetem rakparton gyűltek össze, hogy - a közösségi médiában megjelent meghívó szerint - egyebek mellett a "lex CEU, a civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború és a reklámadó" ellen tüntessenek.

Dinók Henriett

, a Romaversitas Alapítvány igazgatója arról beszélt: a roma diákoknak, hallgatóknak oktatási segítséget nyújtó szervezetüket magyarellenesnek bélyegzi a jelenlegi hatalom, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai uniós források ne jussanak el hozzájuk. Azt hangoztatta: nem Brüsszelt, hanem a "rajtunk élősködő magyar oligarchákat" kell megállítani.

Lukácsi Katalin

, aki nemrég kilépett a KDNP-ből, arról beszélt, hogy ezen döntésében a menekültügy kormány általi kezelése, a Népszabadság "beszántása" és a CEU elleni törvény is szerepet játszott. Szerinte a kormány nemcsak az EU-val, hanem Rómával és Ferenc pápával is vitatkozik. A demonstráló tömeg nem sokkal este hat óra után rendőri felvezetés mellett indult el a Szabadság híd irányába, hogy aztán az Országházhoz vonuljanak. A menet elején egy teherautó haladt, amelyről buzdító szavakat mondtak és zenét játszottak.

Fidesz: a Soros-hálózat nyomásgyakorlásának újabb példája a tüntetés

A Fidesz szerint a Soros-hálózat minden eszközzel, így például tüntetések szervezésével próbál nyomást gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára. A Fidesz közleménye szerint Brüsszelből Soros-jelentéssel, kötelezettségszegési eljárással, büntetéssel fenyegetnek, Magyarországon pedig tüntetéseket szerveznek a Soros által pénzelt szervezetek. Látható, hogy egyre nagyobb a nyomás hazánkra, de a kormánypárt és a kormány nem kíván változtatni a bevándorláspolitikáján - írta a Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.