Kosárlabda: a Kosársuli nyerte az első meccset

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli129

Megnyerte az NB I/B csoport 7. helyéért kuparendszerben zajló párharc első mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban az MTK ellen. A visszavágót csütörtökön rendezik a fővárosban, ahol ponton belül kell maradnia a kék-sárágknak a jobb helyezés megszerzéséhez.

Frissen kezdte a hazai csapat a meccset, 5 perc alatt 17 pontot rámoltak be a fővárosiaknak. Időt is kért edzőjük, Szarvas Gábor. Azonban ez sem változtatott semmin, sőt Szabó Péterék kinti dobásai sorra bementek, így nőtt a különbség a 10. perc végére (27-17).

A kisszünet után kiegyenlítettebb lett a játék képe, kezdtek magukra találni a sötétek. Sok passzos játékukkal, és palánk alatti magasságfölényükkel 42-34-re lopóztak közelebb. Elsősorban centerük, Szabó Tibor jeleskedett a pontgyártásban. A félidőben azonban még mindig 8 pontos hátrányban voltak.

A harmadik periódusra visszavettek a csapatok a tempóból, inkább a mezőnybeli bírkózás, mintsem a szép játék volt jellemző. Mindez a vendégeknek kedvezett, akik 54-48-nál már-már lőtávon belülre kerültek. A játékrész végére viszont felélénkült Utasi Gábor legénysége, és a fürge léptű Szabó ziccerével 12-re nőtt a differencia.

64-54-nél indult a negyedik 10 perc. A mérkőzésen ihletett formában játszó Rostás Imre is sokat tett hozzá a játékhoz, de Molnár és Pavlovic is többször megvillant, így lassan, de biztosan nőtt a Csongrád megyeiek előnye. A budapestiek viszont nem adták könnyen magukat, így a végén 15 ponton belül maradtak. A Vásárhelyi Kosársuli 86-73-as győzelemmel búcsúzott a Hódtói Sportcsarnoktól, ez volt az utolsó hazai meccs a 2016-17-es szezonban.

NB I/B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás felsőház

Vásárhelyi Kosársuli – MTK Törökbálint 86-73 (27-15, 19-23, 18-16, 22-19)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 90 néző. Vezette: Radnóti M., Vadász Cs. és Lövész Cs.
Kosársuli: SZABÓ 28/12, Béres 2, Vas 9/9, Pavlovic 8, Varga 7/3. Csere: Kelemen 6, Molnár 4, ROSTÁS I. 22. Edző: Utasi Gábor.
MTK: JAKAB 16/3, Bihari 6, Bognár 14/12, Boinitzer 8/3, Szabó 16. Csere: MOHAY 13/3, Baross -. Edző: Szarvas Gábor.

Utasi Gábor: “Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától. Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményéhez.”

Default thumbnail
Előző sztori

Gyerekszereplőket keres a Szegedi Pinceszínház

Default thumbnail
Következő sztori

Érettségi - Véget értek az írásbelik, hamarosan kezdődnek az emelt szintű szóbelik

Legutóbbi hasonló cikkek