Sport

Kosárlabda: a Diákolimpián is sikeresek a vásárhelyi kosarasok

Kosárlabda: a Diákolimpián is sikeresek a vásárhelyi kosarasok

2017. május 25., csütörtök
Kosárlabda: a Diákolimpián is sikeresek a vásárhelyi kosarasok
szent_ferenc_ai_b33

Újabb utánpótlás sikereket értek el a Vásárhelyi Kosársuli fiataljai, akik ezúttal a Diákolimpián remekeltek. Szombaton Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren rendezték meg a Decathlon B33 Diákolimpia I. korcsoportos döntőjét, ahol a Szent István Általános Iskola együttese ezüstérmet szerzett. Sőt az iskola csapata a 3. korcsoportban is döntőbe jutott, ahol a Németh László Gimnázium és Általános Iskola együttese is ott lesz.

B33

Szöginé Kotormán Zsuzsanna

tanárnő kosársulis tanítványai

Bánfi Balázs, Bodócsi Benjamin, Fulai Bátor

és

Gyurkovics Balázs

csak a döntőben kapott ki szombathelyi ellenfeleiktől.

Eredményeik:

Csoportmeccsek:

Szent István - Körmend 16-6 Szent István - Székesfehérvár 14-9 Szent István - Szolnok 17-10

Elődöntő:

Szent István - Eger 14-13

Döntő:

Szent István - Szombathely 9-17 Mellettük a szintén vásárhelyi Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola gárdája is ott volt a nyolcas döntőn.

Csányi Róbert

csapata

Dékány

és

Borbáth

betegsége miatt viszont csak tartalékosan tudott kiállni. A

Megyesi Dániel, Buka Martin, Knyur Soma

és

Karsai Endre

összetételű négyes ennek ellenére remekül helyt állt, és az ország nyolcadik legjobb kvartettjeként végzett.

3. korcsoportos kosárlabda országos diákolimpia elődöntő

A Vásárhelyi Kosársuli Sportegyesület kiváló utánpótlás nevelőmunkája bázisiskoláira épül. A Szent István Általános Iskola és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola már több mint 20 éve partnerei az egyesületnek. Szöginé Kotormán Zsuzsanna és

Patkós József

- valamint

Utasi Gábor

és

Szabó Attila

tanárok a testnevelés órákon és a délutáni sportköri foglalkozásokon rendkívül nagy szakmai tudással építik meg az alapokat a Kosársuli korosztályos csapatainak sikereihez. Néhány éve a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola is maximális lelkesedéssel csatlakozott a programhoz

Bokor János

és Csányi Róbert testnevelőkkel, akik munkáját délutánonként két kosársulis edző (

Mócsai Milán

és

Czibere Zoltán

) segíti. Az egyesület és az iskolák szakmai együttműködésének köszönhetően már hosszú évek óta ez a három iskola nyeri a megyei általános iskolai diákolimpiákat. Sőt sok-sok alkalommal a területin is sikeresen szerepelnek, ami érmekben és országos döntőkbe jutásokban mutatkozik meg. Tavaly a város történetében először, országos bajnokot is köszönthettek - ugyanis a Szent István Általános Iskola 3. korcsoportos csapata megnyerte a döntőt. A jelenlegi, a 2016/17-es évben fantasztikus eredmények születtek. Szombaton a Vásárhelyen megrendezett B33-as országos döntőben a Szent István Á.I. ezüstérmes lett, a Kertvárosi Katolikus Á.I. a nyolcadik helyen végzett. Múlt héten a Németh László Á.I. 3. korcsoportos csapata megnyerte az országos elődöntőt, tegnap pedig a Szent István Á.I. 4. korcsoportosai is véghez vitték ezt a bravúrt. Így tehát elmondhatjuk, hogy 4 (négy) hódmezővásárhelyi fiú iskolai kosárcsapat is bejutott az Országos Döntő nyolcas mezőnyébe.

Eredményeik:

2017.05.17. Hódtói Sportcsarnok - 3. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos elődöntő Németh László Á.I. - Kecskemét, Mathiász Á.I. 51-31

Utasi Gábor tanítványai nagyszerű játékkal, magabiztosan győzték le ellenfelüket. Szoros első félidő után a második játékrészben mindössze 11 pontot engedélyeztek ellenfelüknek, a Vojnics és Ságodi vezette vásárhelyiek és meggyőző 20 pontos sikert arattak.

Nyíregyháza, Arany János Á.I. - Kecskemét, Mathiász Á.I. 51-49

A második mérkőzésen a kecskemétiek a nyíregyházi Arany János Gimnáziumtól szenvedtek 2 pontos vereséget, így az országos döntőbe jutásról a harmadik mérkőzés döntött, aki ott nyer az a továbbjutó.

Németh László Á.I. - Nyíregyháza, Arany János Á.I. 71-30

Ennek szellemében a hazai csapat már az első félidőben maximális erőbedobással játszott és a szünetre 20 pontos előnyre tett szert. A harmadik negyedben tovább növelte előnyét a vásárhelyi gárda és 5 perccel a befejezés előtt Bősz Ricsi nagyszerű passzából Bácsi Berci állította be a végeredményt, tudniillik a diákolimpia küzdelmeiben 40 pontos különbségnél véget ér a mérkőzés. Utasi Gábor testnevelő edző: "Ezzel a két győzelemmel lehetőség nyílt rá, hogy két egymást követő évben is ott legyen egy vásárhelyi iskola az ország legjobbjai között. A tavalyi eredményt nem lehet túlszárnyalni, amikor is a Szent István Általános Iskola csapata megnyerte a döntőt, de esetleg megismételni meg lehet. Ki tudja? Júniusban minden kiderül."

A csapat tagjai:

Vojnics Máté, Bácsi Bernát, Csizmadia Bence, Zsóri Zsolt, Kis Tamás, Ságodi Róbert, Bereczki Ádám, Bősz Richárd, Csókási Máté, Bacsa Rajmund, Kis Viktor, Molnár Ádám,Gedai Balázs Edző/testnevelő: Utasi Gábor

4. korcsoportos kosárlabda országos diákolimpia elődöntő

Nagykőrösi Petőfi Sándor Általános Iskola és Kollégium – Hódmezővásárhelyi Szent István Ált. Iskola 51 :91

Legjobb dobók:

Bánfi Balázs 32, Gyurkovics Balázs 17, Fulai Bátor 15, Bodócsi Benjamin 15, Vas Bence 4, Cseszkó Szabolcs 2, Zsadányi Martin 2 pont.

Hódmezővásárhelyi Szent István Ált. Iskola – Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Békéscsaba) 88 : 63 Legjobb dobók:

Fulai Bátor 30, Bánfi Balázs 23,Gyurkovics Balázs 17, Bodócsi Benjamin 13, Vörös Viktor 3, Cseszkó Szabolcs 2 pont.

A csapat tagjai:

Zsadányi Martin, Bene István,Fulai Bátor, Bodócsi Benjamin, Gyurkovics Balázs, Vas Bence, Cseszkó Szabolcs, Bánfi Balázs, Horváth Viktor, Vörös Viktor, Bene Gyula

Edző/testnevelők:

Szöginé Kotormán Zsuzsanna és Patkós József

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.