Sport

Kézilabda: sokat kivett az idény Szepesi Ivettből

Kézilabda: sokat kivett az idény Szepesi Ivettből

2017. május 30., kedd
Kézilabda: sokat kivett az idény Szepesi Ivettből
szkkse_kecskemet05_gs

Második helyen végzett az NB I/B Keleti csoportjában a PC Trade Szeged KKSE együttese. A szegediek ugyan idegenben le tudták győzni a végül bajnok Kecskemétet, de a rivális már nem hibázott, így végül az SZKKSE a következő szezont is az NB I/B-ben tölti. A mögöttünk hagyott idényt a gárda balszélsőjével, Szepesi Ivettel értékeltük.

Hiába a legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott gól, így értelemszerűen a legjobb gólkülönbség, ez nem volt elég a bajnoki címhez a PC Trade Szeged KKSE számára.

Bakó Botond

együttese kettővel több vereséget szenvedett a szezont bajnokként zárt Kecskeméthez képest, így nem sikerült odaérni a feljutást jelentő első helyre - bár az utolsó fordulókig harcban volt ezért a csapat. "Csalódásként éltem meg a szezont. Sajnos nem sikerült bajnoknak lennünk. Nem a Kecskemét elleni hazai mérkőzést tartom a legnagyobb hibának, hanem a Gödön, illetve Orosházán elvesztett két pontot. Mindenkinél eljött egy holtpont, amin sajnos nem tudtunk túllendülni. Jövőre újra ez lesz a célunk. Nem szeretem azt, amikor nem a mi kezünkben van a sorsunk. Ki kell mondani, nem lett volna fair, ha mi nyerünk, mert mi rontottuk el a bajnokságot. Ilyen a sport, ebből kell tanulnunk. Jó kis társaság volt egész évben, voltak távozóink és sérültjeink, de a Kecskemét jobban együtt volt és hosszabbak voltak, mint mi. Azok a játékosok, akik 50-60 percet játszottak végig, a szezon végére elfogytak" - összegezte portálunknak az idényt a PC Trade Szeged KKSE balszélsője,

Szepesi Ivett

. Ahogy arra a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes is kitért, a szezon végén a sérülések is alaposan megnehezítették az SZKKSE dolgát. Ennek következtében a szélről Szepesi Ivett behúzódott a pálya közepére, és irányítóként kapott szerepet a csapatban. "NB I/B-ben játszottam irányítót, nem volt új a feladat, de rettentően elszoktam tőle. Fizikailag és mentálisan is sokat kivett belőlem, ott bent sokkal több a lábmunka és többet is kell gondolkozni. Azt mindenki tudta, hogy nem a gólokat fogom lőni irányítóból, hanem előkészítem a helyzeteket. Egyszer-egyszer lőttem persze talajról, hogy ne adjanak fel védekezésben, de nem én voltam az az ember, akinek fel kellett vállalnia ezeket a helyzeteket. Sokat kivett belőlem az, hogy minden egyes szituációban azt keressem, hogy a többieknek megkeressem a helyzetet. Szélen is van felelősség, nem panaszkodhatok, mert kaptam labdákat. Viszont sokkal kevesebb technikai hibalehetőséged van, irányítóban viszont minden pozícióból tudnod kell, hogy hova kell menned. Engem nagyon leszívott ez az év, vártam a pihenőt" - fogalmazott az SZKKSE játékosa. Bakó Botond tanítványai a héten még edzenek, de Pünkösd után megkezdődik a szabadság a játékosok számára. A Győrrel korábban két Bajnokok Ligája trófeát is nyert szélső elmondta, Bakó Botond mindent NB I-es szinten követelt tőlük, mivel az élvonalra készültek, ezért ennek megfelelően is edzettek egész évben. Hozzátette, az utolsó, Mosonmagyaróváron töltött évéhez képest talán még nehezebb edzések is voltak a szegedi tréningek. Jövőre újra megpróbálja a bajnoki cím megszerzését az SZKKSE, de mint Szepesi Ivett is megjegyezte: ez talán még nehezebb is lesz, mint idén. "Pletykaszinten hallani lehet a riválisok igazolásait is, és nálunk is lesznek változások. Újra össze kell rakni a csapatot, de lesz időnk összeszokni. NB I-ben volt, hogy több szünetem volt, mint most, meglesz az idő a felkészülésre. Nem lehet más célja sem a játékosoknak, sem a vezetőségnek, csak hogy megnyerjük a bajnokságot" - fejtette ki a Szegedre tavaly nyáron igazolt kézilabdázó, aki számára pozitív volt, hogy NB I-es karrierje során soha nem volt karácsonya, ez most tavaly megadatott neki, mivel nem rendeztek fordulót a másodosztályban. A szünet első két hetét pihenéssel tölti, utána viszont elkezdi az egyéni edzéseket, amíg nem kapja meg a vezetőedző által összeállított tervet a felkészülés rajtjáig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.