Kézilabda: jobban akarta a sikert a Kecskemét

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

Vereséggel búcsúzott közönségétől az FKSE-Algyő a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában.

Ünnepelni jöttek a hazai szurkolók és a meccs előtt, illetve a szünetben ünnepeltek is. Na, nem a már biztosan ezüstérmes férfi csapatot, hanem a különböző korú hölgyeket. A meccs előtt a U 11-es kislányok Badó László csoportjában a középházi csoportot megnyerő csapata kapta meg az aranyérmeket Molnár Áron polgármestertől.

Szünetben pedig előbb az NB II Dél-keleti csoportjában ezüstérmes juniorok, majd a bronzérmes felnőttek kapták meg érmeiket Algyő első emberétől. (azt már csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az MKSZ nem küldte el az NBI/B-s bajnokság ezüstérmeit a második helyen végzett férfi csapatnak, pedig a szövetség egyik munkatársa jelen volt a meccsen, igaz apai minőségben, lévén fia a Kecskemétet erősítette).

A meccs a vendégek számára volt fontosabb, lévén ők a negyedik-kilencedik hely bármelyikére kerülhettek az utolsó két meccsük eredményeként. Ennek megfelelően harcoltak végig. Az Algyő mindösszesen egyszer, a nyolcadik percben vezetett 4-3-ra, a meccs további szakaszában a kecskemétiek akarata érvényesült. Zaklajda kapus kiválóan védett, mutatja ezt a félidő eredménye is (9-15), Kátai Richárd, az egykori NB II-es hajdúszoboszlói gólkirály, tarthatatlannak bizonyult. De a szélső Horváth és az irányító Bújdosó is sokat tett a vendégek sikeréért.

Amikor már úgy tűnt, hogy óriási zakót kap az algyői alakulat (11-20), egy varázsütésre elkezdtek küzdeni, s feljöttek két gólra (19-21). A Kiss Olivért váltó Stavri Gregory bravúrok sorozatát mutatta be, de elég volt két támadó hiba a végén és megmaradt a vendégek kétgólos előnye. A meccs utolsó momentuma az aktív játéktól ezen a mérkőzésen búcsúzó Herbert Gábor a lefújás előtt bal szélről, amúgy „Höreszesen”, cunderrel szerezte a huszonkettedik hazai találatot.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport

Conti Tech FKSE-Algyő- KTE-Kisokos 22-24 (9-15)
Algyő 250 néző, vezette: Babicz, Haskó.
FKSE: KISS O.- BÉLECZKI 6, Horváczki 1, HERBERT 1, SIMON 3, Raffai, Velky 3/1. Csere: STAVRI (kapus) Kocsis 3/3, GAZSÓ 4, Valaczkai, Teimel 1, Molnár, Ambrus. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc.
Hétméteres: 4/5 ill. 2/3

Dankó Ervin: “No comment!”

Előző sztori

A költségvetést és az adócsomagot kezdi tárgyalni a Ház

Következő sztori

Szijjártó: az Egy övezet, egy út stratégia komoly lehetőségeket jelent Európának