Kézilabda: győzelemmel felérő döntetlent játszott Balassagyarmaton az FKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

Félidei ötgólos hátrányát ledolgozva egy pontot szerzett Balassagyarmaton a ContiTech FKSE-Algyő a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában.

Nehéz mérkőzés várt az algyői csapatra Balassagyarmaton, hiszen Dankó Ervin fiai egy igazi katlanban léptek pályára vasárnap. Nem is kezdték jól az összecsapást az FKSE játékosai, rengeteg eladott labda jellemezte a vendég csapatot, a jó formában és hatékonyan kézilabdázó hazaiak pedig egyre növelték előnyüket, volt olyan szakasza az első félidőnek, amikor hét góllal is vezettek (13-6). A félidőre ebből két gólt faragott le az FKSE, majd a második harminc percben az addig is jól működő védekezés mellé a támadás is összeállt vendég oldalon, így fokozatosan olvadt a hátránya Dankó Ervin csapatának. Végül fordítani nem, de egyenlíteni sikerült, így egy ponttal távozott Balassagyarmatról az algyői csapat.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 24. forduló

Balassagyarmati Kábel SE – ContiTech FKSE-Algyő 23-23 (13-8)
Balassagyarmat 150 néző, vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás.
FKSE: KISS O. – Béleczki, HORVÁCZKI 4, Valaczkai 1, SIMON 9, Raffai, Velky 1. Csere: AMBRUS 2, TEIMEL R. 4/2, Herbert 1, Kocsis 1, Gazsó, Magyar, Döme. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 12 perc ill. 14 perc
Hétméteres: 3/4 ill. 2/4

Dankó Ervin: “Idegesen kezdtünk, nagy nyomás alatt játszottunk az első félidőben. A közönség igazi oroszlánkatlan hangulatot produkált. A fordulás után rendeztük a támadó játékunkat, lépésről lépésre jöttünk fel. Győzelemmel felérő döntetlent értünk el, én legalább is úgy örültem a pontnak, mintha győztünk volna.”

A juniorok mérkőzésén

A juniorok magabiztosan nyertek, bár csak egy félidőt játszottak jól. Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, sőt a fordulás után már öttel is vezettek a balassagyarmati fiatalok, az FKSE azonban kétszer is 6-0-ás etapot hozott, így a vége sima lett.

Balassagyarmati Kábel SE – ContiTech FKSE-Algyő 20-30 (14-10)
Balassagyarmat 50 néző, vezette: Kovács, Széles
FKSE: Stavri, Dani (kapusok) Petrás 8, Engi 7, Szőnyi, Teimel D. 5-5, Ducza 4, Kollár 1, Kovács Laczi, Tóth, Varga. Edző: Prislingr Tibor.

Előző sztori

Hazudj, ha tudsz! – pikáns témák a prezentációs versenyen

Következő sztori

Keresztények és katonák a Közel-Keleten