Kézilabda: az FKSE felnőttjei vereséggel, a fiatalok győzelemmel zárták a bajnokságot

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

Szoros mérkőzésen maradt alul Törökszentmiklóson a ContiTech FKSE-Algyő, Dankó Ervin utoljára ült az ezüstéremmel záró algyőiek kispadján.

A Törökszentmiklósnak élet-halál kérdése volt a szombati összecsapás, hiszen a kiesés réme fenyegette őket. Ez meg is látszott a találkozón, amelyet gyakorlatilag végig uraltak a hazaiak. Az Algyőnél, csak úgy, mint a Kecskemét ellen, mínusz kilencnél fújtak riadót (28-19), s ha egy perccel tovább tart a mérkőzés, talán meg is nyerik. Közhely, de a kézilabdát azonban hatvan percig játsszák, abban a pillanatban viszont 29-28-s hazai sikert regisztrált az eredményjelző.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport 26. forduló

Törökszentmiklósi KE – ContiTech FKSE-Algyő 29-28 (15-10)
Törökszentmiklós 200 néző, vezette: Ágnecz, Sipos.
FKSE: Kiss O.- Béleczki 3, HORVÁCZKI 8/1, Simon 5, Gazsó 2, Valaczkai 2, Tóth. Csere: Gera, Stavry (kapusok) Raffai, Ambrus, Teimel 4, Kocsis 4/4, Döme, Szőnyi. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc.
Hétméteres: 3/3 ill. 5/7.

Dankó Ervin: „Gratulálok a Törökszentmiklósnak a bennmaradáshoz! Szeretnék gratulálni a csapatomnak is az ezüstéremhez, mert ez egy óriási teljesítmény. Szeretném megköszönni ezt a három évet segítőimnek: Dobos Józsinak, Fazekas Pistinek és Kotormán Daninak.”

A juniorok mérkőzésén

A fiatalok magabiztos győzelemmel biztosították be az ötödik helyüket.

Törökszentmiklósi KE-ContiTech FKSE-Algyő 21-29 (9-19)
Törökszentmiklós 100 néző, vezette: Horváth, Simó.
FKSE: Stavry, Dani (kapusok) Teimel 5, Engi 4, Kocsárdi 4, Petrás 3, Szécsi 3, Tóth 3/2, Dicza 2, Kollár 1, Kovács 1/1, Laczi1/1, Szőnyi 1, Varga 1. Edző: Prislinger Tibor.
Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc.
Hétméteres: 4/5 ill. 4/5.

Előző sztori

Magyar Filmakadémia: jogdíj járna a vágóknak és a hangmestereknek

Következő sztori

Boros József és tanítványai adnak komolyzenei koncertet a Csongor téren