Bulvár

Kecskerákok utaztak a csomagtartóban

Kecskerákok utaztak a csomagtartóban

2017. május 4., csütörtök
Kecskerákok utaztak a csomagtartóban
rakfogas_nagylak_police

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 20 példány kecskerákot találtak egy személyautóban Röszkén. Az állatokat lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek.

A NAV munkatársai egy német rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető bolgár férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a gépkocsi és a csomagok tüzetes vizsgálata mellett döntöttek. A csomagtartó felnyitásakor, a poggyászok közé rejtett kartondobozból és egy fekete nejlontáskából összesen 20 darab rák került elő. A bolgár férfi utólag elmondta, hogy a rákokat 10 euróért vásárolta magának. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrének előzetes szakvéleménye szerint az elrejtett állatok kecskerákok, amik hazánkban védettnek számítanak, így behozatalukhoz engedélyre lett volna szükség. A NAV munkatársai az 1 millió forint eszmei értékű védett állatokat lefoglalták, a bolgár férfi ellen pedig természetkárosítás miatt feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.