/

Kecskerákok utaztak a csomagtartóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rakfogas_nagylak_police

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 20 példány kecskerákot találtak egy személyautóban Röszkén. Az állatokat lefoglalták, a járművet vezető férfi ellen feljelentést tettek.

A NAV munkatársai egy német rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető bolgár férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a gépkocsi és a csomagok tüzetes vizsgálata mellett döntöttek. A csomagtartó felnyitásakor, a poggyászok közé rejtett kartondobozból és egy fekete nejlontáskából összesen 20 darab rák került elő. A bolgár férfi utólag elmondta, hogy a rákokat 10 euróért vásárolta magának.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrének előzetes szakvéleménye szerint az elrejtett állatok kecskerákok, amik hazánkban védettnek számítanak, így behozatalukhoz engedélyre lett volna szükség.

A NAV munkatársai az 1 millió forint eszmei értékű védett állatokat lefoglalták, a bolgár férfi ellen pedig természetkárosítás miatt feljelentést tettek.

Előző sztori

Életünkben meg kell hoznunk bizonyos döntéseket!

Következő sztori

ORFK: a segélyhívások 70 százaléka semmilyen beavatkozást nem igényel