Közélet

Hajnalban kelnek az igazgatók és a hivatalnokok + FOTÓK

Hajnalban kelnek az igazgatók és a hivatalnokok + FOTÓK

2017. május 11., csütörtök
Hajnalban kelnek az igazgatók és a hivatalnokok + FOTÓK
kormanyhivatal_erettsegi_tetelek10_gs

Mindent megtesznek a kormányhivatalnál azért, hogy ne szivárogjanak ki a tételek. A legfontosabb tárgyak feladatlapjai csak az utolsó pillanatban érkeznek meg, az iskolaigazgatók pedig alig több mint egy órával a vizsgák kezdete előtt vehetik át ezeket.

Nem kevés botrány fémjelezte a magyar érettségik történetét, többször kiszivárogtak a tételek, amelyek miatt vagy a tisztességes megmérettetés lehetősége nem adatott meg, vagy újra kellett írni a feladatlapokat. Nem meglepő, hogy évek óta a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket léptetik életbe, hogy hasonló esett ne forduljon elő. Megyénkben az írásbeli érettségi vizsgatételek őrzéséért, majd az iskolák részére történő kiosztásáért a Csongrád Megyei Kormányhivatal járási hivatalai felelnek. A csütörtöki angolérettségi feladatlapjait csupán előző nap szállítják le Budapestről, hasonlóan a magyar, matematika, történelem és német tételekhez. A maradék több tucat vizsgatárgy lapjait viszont már április 27-én a megyébe hozták. A tételeket eljuttató futárjármű rakterét leplombálják, s egy titkos ügykezelő vizsgával rendelkező hivatalnok ellenőrzi a dobozok épségét – tudtuk meg a megyei kormányhivataltól. A tételeket háromnegyed hat és reggel hét között osztják ki az intézmények vezetőinek, vagy vezetőhelyetteseinek. A tároló helyiségbe csak a jogosultsággal rendelkező személyek léphetnek be. Legkésőbb fél nyolcra már az iskolákban vannak a feladatlapok, s nyolc órakor már megkezdik munkájukat a maturálók…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.