Közélet

Fidesz: Botka is csak egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista

Fidesz: Botka is csak egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista

2017. május 20., szombat
Fidesz: Botka is csak egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista
01_botka_mti

A Fidesz-frakció szóvivője szerint Botka László szegedi polgármester, MSZP-s miniszterelnök-jelölt is csak egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista.

Halász János

szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, igaz lehet, hogy a történelem ismétli önmagát, úgy látják ugyanis, hogy a baloldalon semmi sem változik.

Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc

és

Bajnai Gordon

után most itt van

Botka László

, és a szocialisták továbbra is félrevezetik az embereket, hazudnak - értékelt. Feltette a kérdést, hogy vajon mikor mondott igazat az MSZP jelenlegi miniszterelnök-jelöltje: a szocialisták kormányzása idején, amikor az összes megszorítást megszavazta a parlamentben, vagy az elmúlt hetekben, amikor az ellenkezőjét próbálta állítani, és "mindenkinek megígért fűt-fát"? A Fidesz szerint Botka László ugyanott folytatná, ahol Gyurcsány Ferenc abbahagyta. Bár a szegedi polgármester szívesen tesz úgy, mint akinek semmi köze az eddigi szocialista politikához, a valóság az, hogy több mint húsz éve ő is része az MSZP-nek - hangsúlyozta Halász János. A "Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-korszakban" Botka László is megszavazott minden megszorítást, amely a magyar családokat, a munkából élőket, a nyugdíjasokat sújtotta. Elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat és a közalkalmazottaktól egyhavi bért. Támogatta az adóemeléseket: a személyi jövedelemadó mértékének többszöri növelését, a 32 és a 40 százalékos adókulcsot, az élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) 12-ről 25 százalékra emelését, a családi adókedvezmény és az otthonteremtési kedvezmények eltörlését, a lakásáfa megduplázását, valamint a lakáshitelek után járó adókedvezmények megszüntetését. Ő is a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése mellett voksolt. "Megnyomta a gombot" akkor is, amikor rezsit kellett emelni, és amikor csökkentették a gáz- és távhő-árkompenzációt a legrászorultabbaknak. Ott volt, amikor mérsékelték a családi pótlék, a gyermekgondozási segély, a gyermekgondozási díj, a gyógyászati segédeszközök jogosultságát, amikor meg akarták adóztatni a családi pótlékot és a nyugdíjakat, továbbá bevezették az ingatlanadót. Botka László megszavazta a magyar vállalkozásokat sújtó összes adó- és járulékemelést, és akkor sem tiltakozott, amikor az egészségügytől, az oktatástól, valamint a magyar gazdáktól vettek el forrásokat - sorolta a Fidesz-frakció szóvivője. Kérdésre válaszolva Halász János úgy fogalmazott: a Felcsúton zajló tüntetés egy újabb akciója a "Soros-hálózatnak", amely mindenhol minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorláspolitikájára. "Végső soron mindig erről van szó" - vélekedett. Egy másik témában feltett kérdésre azt mondta, helytelen, hogy megtörténhettek a kispártok visszaélései a 2014-es választásokon, ugyanakkor fontos a lehetőség biztosítása. A helyzet kezelésére a Fidesznek volt javaslata, amely azonban nem kapott ötpárti támogatást, holott közös szándék kellene - fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.