Közélet

Egy szentesi és egy hódmezővásárhelyi lakáshoz riasztották a katasztrófavédőket

 Egy szentesi és egy hódmezővásárhelyi lakáshoz riasztották a katasztrófavédőket

2017. május 18., csütörtök
 Egy szentesi és egy hódmezővásárhelyi lakáshoz riasztották a katasztrófavédőket

A tűzoltók segítségével jutott be a mentőszolgálat a lakásokba - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Több nagy méretű körbála és háromszáz kisbála égett szerdán délután egy kiszombori tanyán. A bejelentést követően a makói tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat, a beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környező épületekben. A száraz fű és a nádas égett szerdán este Deszk belterületén. A szegedi tűzoltók két egysége kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fojtotta el a lángokat, személyi sérülés nem történt. Szerdán a mentőszolgálat két esetben kérte a katasztrófavédelem segítségét. A reggeli órákban egy szentesi asszony lakásába nem jutott be az egészségügyi személyzet. A szomszédok jelzését követően érkeztek az egységek a helyszínre, a tűzoltók a második emeleti lakás ablakán keresztül jutottak be a lakásba. A mentők azonnal megkezdték a beteg ellátását, majd az asszonyt kórházba szállították. Az esti órákban pedig Hódmezővásárhelyről, a Zrínyi utcából érkezett jelzés, egy középkorú férfi lakásához. A város hivatásos egysége a bejárati ajtó üvegét betörve jutott be a lakásba. A mentőszolgálat a munkatársai már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.