Közélet

Egy hónapon belül ötször lopott a röszkei besurranó

Egy hónapon belül ötször lopott a röszkei besurranó

2017. május 23., kedd
Egy hónapon belül ötször lopott a röszkei besurranó
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly novemberben öt röszkei lakos sérelmére követett el bűncselekményeket - adott tájékoztatást a Szegedi Törvényszék.

A vádirat szerint a vádlott megélhetését lopások elkövetéséből fedezte oly módon, hogy Röszkén a sértettek figyelmetlenségét kihasználva 2016. november 3 és 28. között csukott, de be nem zárt ingatlanokba bejutva lopott mindent, amit értékesíthetőnek talált. A vádlott jellemzően nappal követte el a bűncselekményeket és a pénztárcától, a készpénzen, a számítástechnikai eszközökön túl sportcipőket, ruhákat, televíziót tulajdonított el 30.000 és 330.000.-Ft közötti értékben. A vádlott egyébként kábítószerfüggő, ezen túlmenően többszörösen büntetett előéletű és cselekményeit is különös és többszörös visszaesőként követte el. A járási ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő lopás bűncselekményével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.