Botka: az emberek legnagyobb problémája az igazságtalanság

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László; Molnár Gyula

Botka László szerint ma Magyarországon az emberek döntő többségének legnagyobb problémája az igazságtalanság.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje keddi tatabányai utcafórumán, mintegy száz résztvevő előtt azt mondta, hogy az orbáni kormányzás hét esztendeje igazságtalanná tette az országot. Ott van az élet minden területén, tetten érhető az iskolákban a tanszabadság elvételével, a leromló egészségügyben és a munkahelyen a munkások jogainak elvételével; “az emberek érzik hogy az igazságtalanság ott van a Fidesz-kormány minden döntésében” – jelentette ki.

Botka László azt mondta: nem igaz, hogy a Fidesz az adócsökkentés kormánya, mert az átlagos és az átlag alatti jövedelmeknél az egész EU-ban Magyarországon a legnagyobb az adóelvonás. “A Fidesz-kormány az átlag alatti és az átlagos jövedelemmel rendelkezőknél, a minimálbéreseknél a fizetésnapon már a borítékból kilopja az egyharmadot” – fogalmazott. A politikus kiemelte, pártjuk programja az adócsökkentés: jelentősen csökkenteni akarják az átlagos vagy átlag alatti jövedelműek adóelvonását, hogy “mindenkinek ebben az országban emberhez méltó, biztonságos megélhetése legyen”.

Botka László kijelentette, hétről hétre érzi, hogy a magyar emberek döntő többsége kormányváltást akar. “Meggyőződésem, hogy Magyarország alapvető érdeke a baloldali politika, ennek érdekében végig fogjuk küzdeni a következő tizenegy hónapot, és le fogjuk váltani a Fideszt! – mondta.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke hozzátette: pártjának van programja, miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselő-jelöltje. “Megvan a kritikus tömeg ahhoz, hogy kormányváltás legyen. Nekünk az a feladatunk, hogy ebből a kritikus tömegből kormányváltó többséget csináljunk 2018 áprilisában” – fogalmazott.

Default thumbnail
Előző sztori

Bayer Zsolt a Blogstaron: Akkor kávézzunk!

Default thumbnail
Következő sztori

A kormány ideiglenesen felfüggeszti a szisztematikus határellenőrzést

Legutóbbi hasonló cikkek