Atlétika: országos bajnok lett a SZVSE U16-os fiú súlylökő csapata

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

18518566_1862873650393228_1376618706_n

Május 6-7-én rendezték meg az U16-os Atlétikai Országos Ügyességi Csapatbajnokságot, amely magas színvonalú versenyt hozott.

Igen népes mezőny gyűlt össze a versenyen, a bajnokságra 252 csapat nevezett közel 10000 sportolóval. A verseny egy sokak számára talán szokatlan szabályrendszerben zajlott: a csapatok 4+1 főt nevezhettek be és az általuk elért eredmények átlaga alapján rangsorolták őket.

A Szegedi Vasutas SE Atlétikai szakosztályának dobó szakága által indított utánpótlás nevelési program beérni látszik, hiszen a 2016-os csapat és egyéni bajnoki címek után idén is termelik a bajnoki érmeket a fiatal versenyzők. Az idei évben már nyolc bajnoki éremnél tart a dobó csoport a szabadtéri nemzeti bajnokságok előtt.

Az utánpótlás nevelő program keretében sok új fiatal ismerkedik a dobásokkal és a csapat továbbra is várja a sportolni vágyókat, hogy a közeljövőben is az ország legjobbjai közt bizonyíthassanak a szegedi dobóatléták.

A Szegedi Vasutas SE eredményei

Fiú súlylökő csapat 1. hely
Fiú diszkoszvető csapat 2. hely
Leány súlylökő csapat 5. hely
Leány diszkoszvető csapat 6. hely

A csapatok tagjai

SZVSE leány csapat

Losonczi Blanka
Wagner Kira
Szabó-Péter Sára
Libor lili

SZVSE fiú csapat

Gábor Tamás
Gábor Levente
Nyerges Ádám
Salha Nabil
Jelasity Attila

Előző sztori

Véradást szervez Szeged napján a Fidelitas

Következő sztori

A dehidratáció megelőzése könnyebb, mint gondolnád