Közélet

A vállalkozói lét ösztönzését támogató kurzus indul az SZTE-n

A vállalkozói lét ösztönzését támogató kurzus indul az SZTE-n

2017. május 18., csütörtök
A vállalkozói lét ösztönzését támogató kurzus indul az SZTE-n

Sikeres vállalkozók ösztönzik és mentorálják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit ötleteik megvalósításában 2017 szeptemberétől. Az SZTE Gazdaságtudományi Karán induló új kurzus célja a vállalkozói lét ösztönzése és a hallgatói ötletek megvalósításának elősegítése - adta ki közleményét a Szegedi Tudományegyetem.

A kurzus célja azon SZTE-s hallgatók vállalkozói kedvének erősítése, akik nem gazdasági képzésben vesznek részt, és jellemzően kevés gazdasági ismeretanyag tartozik a képzési programjukba. A képzés során a hallgatók testközelből ismerhetik meg a vállalkozói létet: előadások, csapatban kidolgozott vállalkozói ötletek és gyakorlati problémák megoldása által. A heti 1x90 perces kurzuson valós problémákon, 4-6 fős csapatokban dolgoznak a hallgatók, akiket helyi vállalkozók, gazdasági és marketing oktatók és vállalkozásfejlesztés mesterszakon tanuló hallgatók mentorálnak. A félév során egy adott probléma gyakorlati kérdéseit kell megoldani, és a félév végén szakmai közönség előtt prezentálni. A féléves programon való részvétel ingyenes a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára. A 2017 szeptemberében induló programba közel 40 vállalkozó jelezte részvételi szándékát. A mentorok között sikeres informatikai cégek vezetőitől gyakorlott „startupper”-eken át jogászból, illetve fizikusból lett vállalkozókig igen változatos háttérrel és tapasztalattal rendelkező szakembereket találunk. A kurzus témái között szerepel – többek között – a vállalkozói léttel kapcsolatos tények és tévhitek, a vállalkozás indításával kapcsolatos pénzügyi és adminisztrációs feladatok, az üzleti tervezés és modellezés, a hatékony marketing és a sikeres munkavégzés is. A kurzus az Embedding Entrepreneurship Education Erasmus+ projekt keretében nemzetközi konzorciumi partnerek közreműködésével a legújabb oktatási módszerek alkalmazásával valósul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.