Közélet

A platánfákat permetezik Szegeden

A platánfákat permetezik Szegeden

2017. május 4., csütörtök
A platánfákat permetezik Szegeden
platanfa

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a platánfákat permetezi Szegeden.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy Szegeden jelenleg platánfák permetezése zajlik, mellyel kapcsolatban a következőkről szeretnék tájékoztatni a szegedieket. Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. A kezelések hozzávetőleges időpontjai az alábbiak:

Május 8.:

Alsóváros, Móraváros, Belváros, Rókus

Május 9.:

Rókus, Északi városrész, Tarján

Május 10.:

Újszeged, Tarján

Május 11.:

Tarján, Újszeged, Szőreg, Dorozsma, Makkosháza, Petőfitelep, Tápé

Május 12.:

Újszeged, Szőreg A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, akár néhány nap eltérés is előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, esőben vagy szélben nem kivitelezhető. Arra kérik a lakosságot, hogy az adott időszakban este 21 és reggel 5 óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket: - lehetőleg zárják az ablakokat - az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek - házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre - gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.