A platánfákat permetezik Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

platanfa

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a platánfákat permetezi Szegeden.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy Szegeden jelenleg platánfák permetezése zajlik, mellyel kapcsolatban a következőkről szeretnék tájékoztatni a szegedieket.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. A kezelések hozzávetőleges időpontjai az alábbiak:

Május 8.: Alsóváros, Móraváros, Belváros, Rókus
Május 9.: Rókus, Északi városrész, Tarján
Május 10.: Újszeged, Tarján
Május 11.: Tarján, Újszeged, Szőreg, Dorozsma, Makkosháza, Petőfitelep, Tápé
Május 12.: Újszeged, Szőreg

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, akár néhány nap eltérés is előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, esőben vagy szélben nem kivitelezhető.

Arra kérik a lakosságot, hogy az adott időszakban este 21 és reggel 5 óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket:

– lehetőleg zárják az ablakokat
– az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek
– házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre
– gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Előző sztori

Migránsok halála – Vádat emeltek a 71 ember halálát okozó bűnszervezet tagjai ellen

Következő sztori

Felgyorsítaná az áfacsökkentést az MSZP + FOTÓK (FRISSÍTVE)