/

Virágba borult Szeged – Több tízezer tulipán bontotta ki szirmait +FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tulipanok009kf

A liliomfélék családjában tartozó tulipánnak mindegy száz faja és több ezer nemesített fajtája létezik. Ezekből igazán színes válogatás díszíti Szegedet. Csodálja meg a színpompás virágokat!

Míg két hete a Széchenyi téri virágba borult magnóliákat csodálhattuk meg, mostanra a színpompás tulipánok is díszítik a szegedi köztereket. A liliomfélék családjába tartozó hagymás dísznövény kora tavasszal kibontja virágait, s jelzi, megérkezett a jó idő. Ez a Közép-Ázsiából származó virág Magyarországra a török hódoltság idején érkezett, melyet a legtöbb magánház udvara mellett Szeged közterein is láthatunk. Még tavaly novemberben 30 ezer tulipánhagymát ültettek el, melyekből sárga, lila, több színben pompázó virág bontotta ki szirmait. „A különlegesebbek közül az Avignon Parrot illetve a Foxtrot emelhető ki. Az előbbi telt, papagájvirágú, narancssárga zöld csíkozással, a Foxtrot pedig teltvirágú rózsaszín színátmenetes fajta” – mondta el portálunknak Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Természetesen Szeged nem csak ettől virágzóan színes, összesen 70 ezer egynyári palánta is díszíti a város közterületeit.

no images were found

Előző sztori

Versünnep a szegedi utcákon

Következő sztori

Az államfői hivatal előtt tüntettek a felsőoktatási törvény kihirdetése után