Bulvár

Vádemelés a barátját alkohollal leöntő és meggyújtó szegedi férfival szemben

Vádemelés a barátját alkohollal leöntő és meggyújtó szegedi férfival szemben

2017. április 12., szerda
Vádemelés a barátját alkohollal leöntő és meggyújtó szegedi férfival szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki részegen okozott súlyos sérüléseket barátjának.

A vádirat szerint a 20. életévét még be nem töltött férfi hasonló korú társaival, köztük a sértettel szórakozott 2016. július 30-án Szőregen egy házibuliban. Az este folyamán valamennyien nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd elindultak Szeged belvárosa felé, ahova magukkal vitték az el nem fogyasztott szeszesitalokat is, köztük egy 70 %-os alkohol tartalmú absint fajtájú italt is. Szeged belvárosában a társaság tovább italozott, amikor is a vádlott és a sértett között nézeteltérés támadt abból kifolyólag, hogy a sértett nem vett üdítőt a férfinak. A vita során a vádlott a padon félmeztelenül ülő sértett nyakára és hátára a fél literes üvegből mintegy 2 dl mennyiségű absintot öntött, majd az öngyújtóval meggyújtotta. Az alkohol végig folyt a sértett felsőtestén, azonnal meggyulladt és égni kezdett. A sértett megpróbálta előbb kezeivel, majd a földön hemperegve eloltani a lángot, illetőleg a társaság többi tagjai is odafutottak és kezeikkel, valamint egy ott levő széttört dinnye levébe a sértettet beleforgatva szintén megpróbálták az égő absintot eloltani. Ez végül mintegy 30 másodperc múlva sikerült nekik, míg a vádlott végignézte mindezt, de az oltásban nem vett részt. Társai a fájdalomtól üvöltöző sértetthez mentőt akartak hívni és egy szökőkútban hűtötték a megégett bőrét, a segítségnyújtásról a sértett azonban elzárkózott és a helyszínről elfutott, figyelemmel arra, hogy más okból kifolyólag körözés volt ellene kiadva. Végül három nap múlva egy igazoltatás során a rendőrök észlelték rajta az égésnyomokat és vitték el őt orvoshoz. A vádlott által használt absint és annak a sértetten történő meggyújtása alkalmas volt arra, hogy a sértettnek a ténylegesen okozott sérüléseken túlmenően életveszélyes sérüléseket is okozzon, amelyek azonban azért maradtak el, mert a sértett segítségére siető társainak viszonylag rövid időn belül sikerült eloltania a tüzet. A sértett egyébként 8 napon túl gyógyuló, a testfelület 10 %-át érintő első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett el. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.