Írjon nekünk

Közélet

Tóth Péter: Európát is kiárusítanák a helyi szocialisták, a Jobbik kitart a bérunió mellett

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

jobbik_sajttaj001kf

A hazai bérek felzárkóztatása kulcskérdés Tóth Péter szerint, a jobbikos városatya ezért is nevezte sajnálatosnak, hogy a jogi bizottság tagjai tartózkodtak az európai bérunióval kapcsolatos indítványánál. Ezzel szemben a grémium baloldali tajgai az MSZP-s Kozma József javaslatát támogatták, Tóth szerint viszont az alapjövedelem bevezetése a felelőtlenség mellett felér a nemzetárulással is.

Ahogy megírtuk, a jogi bizottság hétfői ülésén a grémium minden tagja tartózkodott Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselőnek az európai béruniót támogató indítványa kapcsán. Az ülésen egyébként a Fidesz-L.É.T.-es Rózsavölgyi József fel is vetette, hogy ez a téma egyáltalán miért tartozna a jogi bizottságra, és Binszki József DK-s bizottsági elnök és Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester is egy-egy megjegyezést tett. A grémium baloldali tagjai viszont Kozma Józsefnek az alapjövedelemmel kapcsolatos indítványát megszavazták, amit Tóth szerint jelzi, hogy megkezdődött a kampányidőszak.

„Ma Magyarország és Európa legfontosabb kérdése, hogy a kelet-közép-európai blokkban a bérek fel tudjanak zárkózni a nyugat-európai szintre, nem állapot ugyanis, hogy a fiatalok és családok ezrei kelnek útra azért, mert egy multinál egy pénztáros a hazainál 6-8-szoros bért kap Angliában, mint nálunk” – magyarázta Tóth. A képviselő azt szerette volna, hogy indítványát támogassa a szegedi közgyűlés is, ám erre már a jogi bizottság ülése után kevés esélyt lát. Tóth azt mondta, a szokásos forgatókönyv várható pénteken, vagyis Botka László polgármester azt fogja kérni, hogy még csak napirendre se vegyék a kérdést. Az európai bérunióról, a Jobbik kezdeményezéséről márciusban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hét országban kell elindítani a kezdeményezést, hogy foglalkozzanak az üggyel Brüsszelben.

jobbik_sajttaj002kf

Megjegyezte, az alapjövedelem bevezetésével kapcsolatos Kozma-féle indítvány jól mutatja, hogy az MSZP megkezdte a kampányt, s nekik semmi sem drága. „A szocialisták felelőtlensége és nemzetárulása is megmutatkozik ebben az indítványban, hiszen az általuk bevezetni kívánt alapjövedelem 8000 milliárd forintba kerülne a magyar adófizetőknek, gyakorlatilag a mai családtámogatásokat teljes mértékben meg kellene szüntetni, s mellé még további 800 milliárd átcsoportosítására is szükség lenne a központi büdzsében annak bevezetéséhez. Ráadásul az alapjövedelem hatásai is kétségesek, hiszen nem tudható, hogy milyen gazdasági és munkaerő-piaci változásokat generálna. A szocialisták nemcsak Magyarországot, hanem Európát is kiárusítanák ezzel a kezdeményezésükkel” – közölte a politikus. Hozzátette, a Jobbik továbbra a regionális különbségek felszámolását tartja fontosnak, ezt célozza az európai bérunióval kapcsolatos kezdeményezésük.

Kommentek

Közlekedés

Hétfőtől 18 napra lezárják a Belvárosi hidat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elkészült a Csongrád megyei gyermekvédelmi eljárásrend

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hétfőn, az ÁGOTA táborban írják alá ünnepélyesen a dokumentumot.

Tovább olvasom

Hírzóna

Honvédelmi táborokat tartanak Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Oklevéllel és éremmel díjazzák a legbajtársiasabb növendékeket.

Tovább olvasom

Aktuál