Írjon nekünk

Közélet

Toroczkai: Nem adom fel, mert a történelem engem igazol majd!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Továbbra is azt gondolom, hogy a magyar társadalomra veszélyt jelent a politikai jellegű homoszexuális propaganda és a politikai jellegű iszlamizáció egyaránt” – szögezte le Toroczkai László, aki portálunknak elmondta, hiába semmisítette meg az Alkotmánybíróság a helyi rendeletüket, nem adja fel, az Országgyűlés elé szeretné vinni a kérdést, hogy megfelelő szinten szabályozzák.

Ahogy beszámoltunk róla, Az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette az ásotthalmi képviselő-tesetület által elfogadott, a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló helyi rendeletet, ami betiltotta a müezzin tevékenységet, az egész testet fedő ruházat viselését és a homoszexualitást támogató propagandatevékenységet.

A SZEGEDma.hu-nak a Jobbik alelnöki posztját is betöltő ásotthalmi polgármester, Toroczkai László elmondta, az Ab döntése abból a szempontból érdekes, hogy három alkotmánybíró is arra hivatkozott, hogy azért szünteti meg a vonatkozó részeit az ásotthalmi rendeletnek, mert más szinten kellene szabályozni ezt a kérdést. Az Ab határozatához párhuzamos indokolásokat fűzött öt alkotmánybíró, például Pokol Béla, aki többek között azt írta, hogy „Európa iszlamizációjának nyilvánvaló veszélyt jelentő problémáit a szem előtt tartva fontosnak tartom még annak kiemelését, hogy a muszlim vallás gyakorlásának és ennek nyilvánosság előtti kellékeinek korlátozhatóságát nem vizsgálta az általam is támogatott, megsemmisítést kimondó döntés. Ezt a megsemmisítést pusztán a formailag nem megfelelő jogforrási szintben történt szabályozás és korlátozás miatt mondta ki, és így a későbbiekben a muszlim vallást érintő, törvényi szinten létrejövő szabályozás és korlátozás lehetőségét ez nem vizsgálta” – olvasható Pokol Béla párhuzamos indokolásában, amelyhez másik két alkotmánybíró is csatlakozott.

Toroczkai közölte, valóban volt egyfajta figyelemfelhívó szándék helyi rendeletükben, elsősorban az Országgyűlés és a kormány felé. „Azt gondolom, hogy a magyar kormánynak kellene ezt a kérdést szabályoznia. Az idő engem fog igazolni, továbbra is azt gondolom, hogy a magyar társadalomra veszélyt jelent ez a politikai jellegű homoszexuális propaganda és a politikai jellegű iszlamizáció egyaránt. Mindkettőt veszélyes jelenségnek tartom” – szögezte le Ásotthalom első embere. Portálunknak azt is mondta, azt fogja kezdeményezni, hogy a kormány törvényi szinten szabályozza ezt a kérdést, ők terjesszenek az Országgyűlés elé törvényjavaslatot, saját pártjától pedig azt, hogy szavazzák meg azt.

Hozzátette, amíg ez nem történik meg, addig megkeresi a megfelelő jogi formáit annak, hogy újra az ásotthalmi képviselő-testület elé terjessze a most megsemmisített a tilalmazó döntéseket, csak legfeljebb más irányból fogja megközelíteni, például az iszlám szó nem fog benne szerepelni. Megerősítette portálunknak tett korábbi nyilatkozatát is, akár az Emberi Jogok Európai Bíróságához is hajlandó fordulni.

Hírzóna

Jótékonysági csokigyűjtést szervez a szegedi Mátrix Alapítvány

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Iskolás osztályok és óvodai csoportok összefogásával.

Tovább olvasom

Közélet

Decemberig felújítják a villamospálya burkolatát a Kossuth Lajos sugárúton

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ezért a buszok a külső sávokban közlekednek majd.

Tovább olvasom

Hírzóna

A fejlesztésekre koncentrálnak a következő években Algyőn

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyes intézményeket átszerveznek.

Tovább olvasom

Aktuál