TLKE: legyen ingyenes a parkolás Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

parkolojegyes_tabla01kf

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület közleményben kéri a szegedi városvezetést, hogy időszakosan tegye ingyenessé a parkolást Szegeden.

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület közleménye:

A szegedi “parkolóügy” hangsúlyosan felhívja a figyelmet a szegedi városházán évek óta zajló gyakorlatra. Amíg Botka reszim kulcsfiguráinak büntető eljárás során kell számot adniuk tevékenységükről, addig a szocialisták önjelölt miniszterelnök előjelöltje igazságosságot követel de saját holdudvarának ingyen parkoló bérleteket osztogat! Ugyanez valamiért nem jut eszébe amikor a szegediekről van szó, sőt egyre erőteljesebben sarcolja a lakosságot!

Kiemelkedően magasak a parkoló, bérleti és tömegközlekedési díjak, a vállalkozókat terhelő sarcok. Teszik ezt úgy, hogy közben a szolgáltatásiak színvonala egyre gyatrább. Vélhetően ezt javasolja Botka az országnak, mikor a szegedi modellről beszél. Nem túl kecsegtető alternatíva.

Mit tervezünk mi a Tisza Lajos Közéleti Egyesületben, tehető fel a jogos kérdés? A válaszunk nagyon egyszerű: Legyen ingyenes a parkolás Szegeden!

A mai fejlett technológiáknak köszönhetően a város nagykörút és a Tisza által határolt területe gyorsan és hatékonyan bekamerázható. Olyan eszközöket kell telepíteni a közlekedési csomópontokra melyek képesek az adott területre be és kilépő járműveket figyelemmel kísérni. Tisza Lajos és munkatársai munkájának eredményeként a város körutas-sugárutas szerkezete ezt könnyen lehetővé teszi. Technikailag a hidak felszerelése sem bonyolult feladat. Így nemcsak a járművek forgalmát, de számtalan praktikus dolgot ellenőrizhet a rendszer gazdája. Közlekedési szabálysértések, közbiztonsági és vagyonvédelmi szempontok egyaránt lényegesen hatékonyabban kezelhetőek lennének.

Egy ilyen rendszerben a parkolás egy adott időintervallumban (legyen ez 2 óra időtartam) ingyenesek lehetne. Ez elegendő idő a bevásárlásokra, a hivatalos ügyintézésre akár egy üzleti ebéd elfogyasztására. Ezzel nagy lépést tehetnénk a belváros újraélesztésében is. Azok akik túllépik az ingyenes parkolási időt természetesen jelentős mértékű bírságra számíthatnának.

Mibe kerülhet a rendszer? Nagyjából abból az összegből amit most az önkormányzat a napelemes parkolóautomaták beszerzésére kíván fordítani ez a rendszer is kiépíthető. Micsoda különbség! Az egyik – szocialista – oldalon “nagyon modern” automatákkal sarcolják az embereket, a másik – polgári – oldalon a lakosság érdekeit védő kamera rendszer, ingyenes parkolással!

Tessék választani!

Előző sztori

Vádat emeltek a szentesi autófeltörővel szemben

Következő sztori

Hátország: négy ponttal távozott a Győr