Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szijjártó Péter

Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre.

A visegrádi csoport (V4) és a Keleti Partnerség hat országa külügyminisztereinek varsói tanácskozásán részt vevő magyar miniszter az MTI-nek nyilatkozva leszögezte: Magyarország “a lehető leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját”. Kifejezte szolidaritását a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgócsapatával, a sérült sportolónak mielőbbi gyógyulást kívánt, és reményének adott hangot, hogy “a mai nap már csak a sportról fog szólni”.

Egyúttal hangsúlyozta: Európának “igenis komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, soha ilyen súlyos fenyegetettség nem volt Európában, mint jelenleg”. Rámutatott: korábban békésnek hitt helyeken is “az embereknek azzal kell szembesülniük, hogy terroristák nem átallják veszélyeztetni az életünket, testi épségünket, a mindennapjainkat”.

Ezért az eddiginél határozottabban fel kell lépni a terrorizmussal szemben – szorgalmazta Szijjártó. Úgy értékelte: Európában “minden politikának az európai emberek és az európai kontinens biztonságának helyreállítását” kell céloznia, hogy a jövőben az ilyen események ne fordulhassanak elő.

Előző sztori

A vadgesztenyefákat permetezik Szegeden

Következő sztori

Fidesz: a Jobbik a bevándorláspártiak oldalára állt