Közélet

Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget

2017. április 12., szerda
Szijjártó: Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget
Szijjártó Péter

Európának komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, politikájának a biztonság helyreállítását kell céloznia - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Varsóban, utalva a Borussia Dortmund labdarúgócsapatot szállító busz ellen elkövetett robbantásos merényletre.

A visegrádi csoport (V4) és a Keleti Partnerség hat országa külügyminisztereinek varsói tanácskozásán részt vevő magyar miniszter az MTI-nek nyilatkozva leszögezte: Magyarország "a lehető leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját". Kifejezte szolidaritását a Borussia Dortmund (BVB) labdarúgócsapatával, a sérült sportolónak mielőbbi gyógyulást kívánt, és reményének adott hangot, hogy "a mai nap már csak a sportról fog szólni". Egyúttal hangsúlyozta: Európának "igenis komolyan kell vennie a terrorfenyegetettséget, soha ilyen súlyos fenyegetettség nem volt Európában, mint jelenleg". Rámutatott: korábban békésnek hitt helyeken is "az embereknek azzal kell szembesülniük, hogy terroristák nem átallják veszélyeztetni az életünket, testi épségünket, a mindennapjainkat". Ezért az eddiginél határozottabban fel kell lépni a terrorizmussal szemben - szorgalmazta Szijjártó. Úgy értékelte: Európában "minden politikának az európai emberek és az európai kontinens biztonságának helyreállítását" kell céloznia, hogy a jövőben az ilyen események ne fordulhassanak elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.