Szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szexualis_buncselekmeny_szegedi_torvenyszek

“Szexuális bűncselekmények bizonyítási és minősítési kérdései, valamint az áldozatvédelmi szempontok érvényesítése” címmel tartottak regionális képzést a Szegedi Törvényszéken.

„Szexuális bűncselekmények bizonyítási és minősítési kérdései, valamint az áldozatvédelmi szempontok érvényesítése” címmel tartott regionális képzést a Szegedi Törvényszék április 5-én, szerdán. Az oktatáson a Gyulai, a Kecskeméti, a Szolnoki és a Szegedi Törvényszék, valamint a Szegedi Ítélőtábla büntető ügyszakos bírái és bírósági titkárai vettek részt.

A rendezvényt Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke nyitotta meg, majd Molnár Ferenc Tamás, rendőr alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Vizsgálati Osztályának kiemelt főelőadója a szexuális bűncselekmények nyomozásának sajátosságait ismertette.

A képzés keretében Szomora Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense „A szexuális bűncselekmények minősítési, elhatárolási kérdései”, valamint „Áldozatvédelmi szempontok érvényesítése a nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel összefüggésben” címmel tartotta meg előadásait.

Az egész napos oktatás délutáni szakaszában Kissné Gyuris Patrícia, a Szegedi Járásbíróság bírája a szexuális bűncselekményekkel összefüggő bizonyítási kérdéseket és büntetéskiszabási gyakorlatot ismertette a rendezvény résztvevőivel. Az előadásokat követően a résztvevőknek lehetősége nyílt a felmerülő kérdések megvitatására.

Előző sztori

Tormay Cécile-ről az Emlékpontban

Következő sztori

Sándorfalván húsvétolnak a Cicamentők