Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kérik a Szeviép-ügy károsultjai

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeviep_demonstracio04_gs

Az MSZP országgyűlési frakciójához fordulnak a Szeviép Zrt. által ki nem fizetett alvállalkozók, valamint Botka László országjárásának állomásaira demonstrációt szerveznek.

Szabó Bálint, a károsultak jogi képviselője a Magyar Időknek elmondta, a szocialisták parlamenti frakcióvezetőjéhez, Tóth Bertalanhoz fordultak, hogy kezdeményezze az országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását a Szeviép-ügyben. “A károsultak továbbra is úgy gondolják, hogy Botka László szegedi polgármester, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az, akiknek a politikusok közül a legtöbb köze volt a Szeviéphez” – nyilatkozta a Magyar Időknek Szabó Bálint.

A károsultak más úton is kiállnak igazuk mellett: “csatlakoznak” Botka László kampánykörútjához, és minden helyszínen felhívják a figyelmet a szocialista miniszterelnök-jelölt nevéhez kötődő visszaélésekre.

Ismert: 2010 nyarán rendelték el a cég felszámolását, amely akkor már 379 partnerének tartozott 11 milliárd forinttal. 2013-ban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csődbűncselekmény ügyében nyomozást kezdeményezett, az eljárás jelenleg is tart. 2008 és 2010 között a társaság vezetője Pistrui László volt, aki Ujhelyi Istvánnak, az MSZP európai parlamenti képviselőjének is üzlettársa volt egy másik vállalkozásban.

Botka többször is azt állította, hogy a szegedi önkormányzatnak semmi köze nem volt a Szeviéphez, azóta kiderült: a város cégei több megbízást is adtak a társaságnak, a helyhatóság pedig konzorciumi partnerként kötött szerződést a vállalattal. A múlt héten derült ki: az egyik ilyen szerződés esetében négy tételben, de egyetlen nap alatt kétmilliárd forintot fizetett ki a szegedi önkormányzat közvetlenül a Szeviépnek 2010 májusában.

Előző sztori

Ripost: évek óta hamis Botka László vagyonnyilatkozata

Következő sztori

Holnap leáll az ETR