Közélet

Palkovics: van mód a CEU szabályos működésére

Palkovics: van mód a CEU szabályos működésére

2017. április 13., csütörtök
Palkovics: van mód a CEU szabályos működésére

Több módja lehet annak, hogy a CEU (Central European University) a jelenlegihez képest más formában, a szabályok betartása mellett működjön Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

Palkovics László

magyarázata szerint ilyen lehetőség például a licenc típusú képzés, amely azt jelenti, hogy egy külföldi intézmény egy Magyarországon akkreditált egyetemnek oktatási licencet ad, és ennek alapján a külföldi intézmény hallgatóit egy magyar felsőoktatási intézmény képzi. Az államtitkár kitért arra is, hogy az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem nem úgy működik, mint a CEU, hanem úgy, mint a magyar Közép-európai Egyetem: mindkettő egy Magyarországon bejegyzett magánintézmény, amelyet egy alapítvány tart fenn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.