Nagyheti miserend Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_templom003kf

A megváltó feltámadását ünneplik a hívek Algyőn is, a miserendről Fazakas Attila plébános tájékoztatott.

Nagycsütörtökön a szentmise 17 órakor fog kezdődni, az utolsó vacsora emlékére. A szentmise záró áldása után a szentséget átviszik a mellékoltárhoz, ott őrzik majd.

Nagypénteken 17 órakor kezdődik Urunk szenvedésének a megünneplése, amiben Igeliturgia, Hódolat a szent kereszt előtt, és szentáldozás lesz.

Nagyszombaton a húsvéti vigilia, előesti szentmise 17 órakor kezdődik. Benne tűzszentelés, húsvéti örömének, igeliturgia, mindenszentek litániája, vízszentelés, keresztségi fogadalom megújítása, szentmise. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal fehér gyertyát, hiszen úgy a szentmisén, mint a körmenetben szükség lesz rá.

Húsvét napján vasárnapi miserend 8.30-kor tartják a szentmisét. A szentmise záró könyörgése után feltámadási körmenetben mutatják meg a világnak a feltámadt Krisztust, majd visszaérve a templomba, Te Deum, szentségi áldás, majd a pápai és nemzeteink himnuszaival zárják az ünneplést.

Húsvéthétfőn 8.30-kor tartanak szentmisét.

Előző sztori

Újszegeden hal meg Krisztus, hogy feltámadhasson

Következő sztori

Lovas István vendégeskedik csütörtökön Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek