Már lehet jelentkezni a Nemzeti Tehetség Program pályázataira

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már lehet jelentkezni a Nemzeti Tehetség Program idei pályázataira, a beadási határidő április 20. – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a programra 2017-ben ismét 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre: a személyi jövedelemadókból erre a célra felajánlott egy százalékok összegét a kormány kiegészíti.

A 21 pályázati kiírás között megtalálható a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj kiírása, újdonságként pedig az idei évtől a hazai és határon túli, tematikus táborok önálló program keretében is támogatásban részesülhetnek – írták.

Kitértek arra is, hogy 2016-ig majdnem 9300 projekt nyert támogatást több mint 12 milliárd forint értékben. A támogatásokból évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehetett részt a programokban.

A Nemzeti Tehetség Programot az Országgyűlés 2008-ban ötpárti konszenzussal fogadta el. A program céljai húszéves időkeretben, kétéves cselekvési programok végrehajtásával valósulnak meg. Bővebb információ a www.emet.gov.hu honlapon érhető el.

Default thumbnail
Előző sztori

Origo: milliókból dőzsölt Botka László a Maldív-szigeteken

Default thumbnail
Következő sztori

Kedden is újabb melegrekord született

Legutóbbi hasonló cikkek