Labdarúgás: vásárhelyi iksz a Dunaújváros elleni rangadón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_morahalom34_gs

Korán hátrányba került a HFC a rivális Dunaújváros ellen, de még az első félidőben egyenlített Major László csapata és továbbra is veretlen tavasszal.

Nem kapott még ki tavasszal a Hódmezővásárhelyi FC, amely ezúttal a szintén 46 pontos Dunaújvárost látta vendégül, a mérkőzésnek pedig a veretlenségi széria meghosszabbítása mellett az is volt a tétje, hogy meg tudja-e előzni a tabellán a HFC Dobos Barna csapatát. Nem indult jól a vasárnap Major László számára, ugyanis Huszár Gergő reggelre belázasodott, így nem számíthatott rá az összecsapáson a vásárhelyi vezetőedző, ennek megfelelően meg kellett bolygatnia a csapatát. Hogy ezért, vagy sem, de az első negyed órában teljes mértékben a Dunaújváros akarata érvényesült, és nagyon hamar megszerezték a vezetést a vendégek, Tóth Tibor a hatodik percben vette be Bordás Dániel kapuját. Húsz perc elteltével aztán kiegyenlítődött a játék, magára talált a hazai csapat és a 36. percben Szabó Mihály Dávid góljával ki is egyenlített a HFC. A hátralevő időben már nem született újabb találat, így továbbra is őrzi tavaszi veretlenségét a Vásárhely. Nem lesz azonban könnyű helyzetben a következő mérkőzés előtt sem Major László, hiszen Máté Péter begyűjtötte az ötödik sárga lapját, míg Szilágyi Norbertet a mérkőzés hajrájában második sárga lappal kiállította a játékvezető, így rájuk biztosan nem számíthat az FTC II. ellen a vezetőedző.

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 26. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros 1–1 (1-1)
Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezette: Bereczki Miklós (Baghy Csaba, Fodor Richárd).
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos (Bartyik, 70’), Tóth J., Horváth B., Máté, Kökény, Pataki, Végh (Oravecz, 58’), Szabó M. (Fátyol, 84’), Szilágyi, Mezei. Vezetőedző: Major László.
Dunaújváros: Vaszócsik – Csendes, Pölöskei (Ablonczy 84’), Farkas, Tóth T., Szepessy, Király B., Dobos, Kercsó, Tóth Á., Csehi. Vezetőedző: Dobos Barna.
Gól: Szabó M. (36’) ill. Tóth T. (6’)
Sárga lap: Mezei (33’), Bordás (69’), Máté (79’)
Piros lap: Szilágyi (90+2’)

Major László: “Az első húsz perc egyértelműen a vendégeké volt, utána viszont teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Sajnálom, hogy nem tudtunk egyet előrelépni és megnyerni ezt a találkozót, de a döntetlen reális eredmény.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: fontos meccset bukott a SZEOL a Sopron ellen + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Rangos szakmai elismerést kapott a Csányi Alapítvány

Legutóbbi hasonló cikkek