Sport

Labdarúgás: ismét kapott gól nélkül nyert a Szeged-Grosics

Labdarúgás: ismét kapott gól nélkül nyert a Szeged-Grosics

2017. április 2., vasárnap
Labdarúgás: ismét kapott gól nélkül nyert a Szeged-Grosics
szeged2011_mosonmagyarovar11_gs

Kiélezett, szoros csatában múlta felül a Nyíregyházát a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelynek hálója ismét érintetlen maradt.

A válogatott világbajnoki selejtezőjét követően folytatódott a másodosztályú bajnokság, a Szeged 2011-Grosics Akadémia azt a Nyíregyházát fogadta, amelytől az ősszel 2-0-s vereséget szenvedett. Az első pár perc tapogatózó játéka után a Szeged-Grosics volt kezdeményezőbb, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni

Klausz László

tanítványai:

Farkas Márk

visszafejelt labdáját a félidő felénél

Zádori Krisztián

passzolhatta volna közelről a kapuba, de picit a házi gólkirály mögé jött a labda. A főképp kontrákra alapozó Szpari csupán az utolsó percekre változtatott felfogásán, ekkor volt is pár beadása, de ezeket

Szántai Levente

magabiztosan gyűjtötte be, így az első félidő kevés említésre méltó eseményt hozott. A szünetben cserélt

Véber György

, ám nagy mértékben így sem változott a Nyíregyháza játéka: főképp szegedi helyzeteket láthattak a nézők,

Király Patrik

lövéseinél azonban résen volt

Hermány Bence

. A második félidő felénél született - mint később kiderült, a meccset eldöntő - gól, a csereként beálló

Farkas Aurél

lövését a nyírségiek kapusa csak kiütni tudta, erre pedig lecsapott Zádori Krisztián, és a kapuba pofozta a labdát, 1-0. A Szpari természetesen többet kockáztatott ezt követően, érkezett a pályára

Tisza Tibor

is, de Szántai Leventének igazából egy védést kellett bemutatnia

Dragóner Filip

próbálkozása után - okosan futballozva lehozta a meccset a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely fontos három pontot szerzett, így hét fordulót követően továbbra is veretlen a tavaszi idényben, összességében pedig ez volt a csapat tizenhatodik (!) meccse, amikor nem kapott gólt. Klausz László fiai a következő fordulóban a Dorog vendégei lesznek jövő vasárnap, 16.30-tól.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2017. április 2., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Nyíregyháza
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gyarmati II Tibor * Asszisztens: Szvetnyik Bence, Pápai Zoltán
1
-
0

Labdarúgó NB II, 27. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Nyíregyháza Spartacus 1 - 0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző, Vezette: Gyarmati II Tibor (Szvetnyik Bence, Pápai Zoltán).

Szeged-Grosics:

Szántai - Zabari, Farkas M., Jagodics, Mészáros, Achim, Coroian (Farkas A., 62'), Horváth A., Király (Pászka, 89'), Germán, Zádori (Balogh G., 85').

Vezetőedző:

Klausz László.

Nyíregyháza:

Hermány - Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei, Kártik (Holdampf - a szünetben), Tamási, Rudolf (Tisza, 70'), Sinanovic, Dragóner, Harsányi (Szécsi, 62').

Vezetőedző:

Véber György.

Gólszerzők:

Zádori (67').

Sárga lap:

Online közvetítésünk

90+4'
VÉGE! A játékvezető lefújja, egy roppant taktikus meccsen nagyon fontos három pontot szerez a Nyíregyháza ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely továbbra is veretlen tavasszal!
90+2'
Taktikusan pörgeti az időt a Szeged-Grosics, olykor leviszik a sarokba a labdát a szegediek.
90'
Három perc hosszabbítást jelez Gyarmati II Tibor a meccs végén.
89'
Kihasználja utolsó cseréjét a Szeged-Grosics mestere: Király Patrik helyére Pászka Lóránd érkezik.
85'
Cserél Klausz László: lejön a gólszerző, Zádori Krisztián, akit Balogh Gusztáv vált a hajrára.
83'
Dragóner próbálkozott lövéssel kissé kiszorított helyzetből, de labdáját Szántai lábbal védi.
80'
Többet kockáztat a Nyíregyháza, de Szántaitól nem volt szükség bravúrra: az utolsó tíz percre fordultunk rá, a Szeged-Grosics innen már kevésbé erőlteti a támadásokat.
74'
Tisza rögtön egyenlíthetett volna, de egy beadást követő közeli fejese pont Szántai kezeiben kötött ki.
70'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Véber György: Rudolf Gergely helyett Tisza Tibor a pályán.
69'
Király Patrik gyorsan megduplázhatta volna a Szeged előnyét, de harmadik lövését is hárítani tudja a Szpari kapusa.
67'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Az imént pályára lépett Farkas Aurél lőtt bátran jó 20 méterről, ezt Hermány csak kiütni tudta, viszont a lesipuskás Zádori érkezett erre, és az üres kapuba lőtt, 1-0!
62'
Mindkét csapat cserél: a Nyíregyházánál Harsányi helyére Szécsi érkezik, míg a Szeged-Grosicsnál Coroiant Farkas Aurél váltja.
59'
Ez volt talán az első komolyabb Szpari-helyzet: szintén egy visszafejelt labda után Dragoner lőhetett, de nyolc méterről jócskán a kapu fölé továbbítja.
55'
Coroian szögletére a rövidnél érkezett Zádori, csúsztatása pedig kevéssel megy el a hosszú kapufa mellett. Felpörgött az iram is a meccsen, egészen másképp zajlik a pályán a játék, mint a szünet előtt.
51'
Itt már kellett a vendégek kapusa is! Egy mélységi passzt Germán tett vissza Királynak, aki kapásból lőtt, Hermánynak ezért már nyújtózkodnia kellett, de ki tudta tolni a kapufa mellől, nagy védés volt.
49'
Rögtön egy szegedi helyzet, de a lecsorgót kapásból ellövő Király Patrik lökete kevéssel megy el a kapufa mellett.
46'
Kártik nem jött már ki a második félidőbe a Szpariból, őt Holdampf váltja.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyet cserélt Véber György.

SZÜNET

45'
Ez az első félidő vége, nincs hosszabbítás: nagyon taktikus meccs zajlik, amelyen az első gól rengeteget jelenthet - reméljük, a Szeged-Grosicsnak sikerül változást hoznia a meccsbe a szünet után.
44'
Kicsit bátrabb játékot választ a Szpari az utolsó percekre: Szántainak két veszélyes beadást is le kellett húznia, többet kockáztat a hajrában a vendég csapat.
41'
Ha már a játékról nem lehet sokat beszélni, akkor kénytelenek vagyunk a játékvezetőről: előbb egy oldalvonalon ki nem ment labdát nézett el Gyarmati II Tibor, majd egy érdekes lest fújt be - szerencsére egyik szituációnak sem lett komolyabb következménye.
36'
Nincs semmi változás: a Nyíregyháza nagyon taktikusan játszik, még a faultokra is figyelnek, és továbbra is behúzódva várnak az adódó lehetőségre.
29'
Sajnos nem tudta meglovagolni ezt a lehetőséget a Szeged, és nem tudja igazán nagy presszing alá helyezni a vendégek kapuját, hiába kezdeményezőbben a Nyíregyházánál, ennek nincs látszatja az eredményben.
25'
Az első komolyabb helyzet: egy magas ívű jobb oldali beadást Farkas Márk fejelt vissza a hosszú kapufánál, azonban a középen érkező Zádori hiába állt közel a gólvonalhoz, picit mögé jött a labda, így mintegy két méterről nem tudta bepofozni azt.
21'
Nincs igazánn nagy lehetőség továbbra sem: a Nyíregyháza inkább a megszerzett labdák utáni kontrákban bízik, a nyírségiek falát viszont nem tudja átjátszani Klausz László együttese.
18'
Megint egy olyan, szépen felépített támadás a Szeged-Grosicstól, aminek a végén még egy passz hiányzott volna ahhoz, hogy igazán nagy helyzetről beszélhessünk, Király passzát az utolsó pillanatban fülelték le.
15'
Valamelyest aktívabb a Szeged-Grosics ellenfelénél, Germánék főleg rövidpasszos játékból igyekeznek felépíteni a támadásaikat, de Hermányra még nem volt szükség. A Nyíregyháza játékban több a pontatlanság.
8'
Helyzetre még várni kell, viszont a csapatok morálja alaposan megváltozott: mindkét együttes a támadásokat helyezi előtérbe, de egyelőre a tizenhatosok előtti utolsó passzokba hiba csúszik - vagy éppen a védelem áll jól a lábán.
3'
Nem ugranak egymásnak a felek az első percekben, mezőnyjátékkal telik a meccs eleje.
1'
A fehér mezben játszó Nyíregyháza kezdte a meccset, a Szeged-Grosics kék szerelésben lép pályára.

16.27

- A kispadok még sokat számíthatnak a meccsen: a Szeged-Grosicsban a kapus Molnár Péter mellett Hegedűs Martin, Pászka Lóránd, Andorka Péter, Balogh Gusztáv, Farkas Aurél és Povázsai Zsolt vár bevetésre - a túloldalon azért Takács Tamás vagy Tisza Tibor éppen képes lehet a meccset is eldönteni, ha beszállnak majd a találkozó folyamán.

16.23

- Köszöntjük olvasóinkat, világbajnoki selejtezőket követően folytatódik az NB II, a Szeged-Grosics a Nyíregyházával csap össze ma. A szegediek tulajdonképpen a sztenderd kezdőjükkel állhatnak fel, Geiger Norberten kívül nincs hiányzója az együttesnek.

A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.