Sport

Labdarúgás: remek formában lévő csapatok csapnak össze Dorogon

Labdarúgás: remek formában lévő csapatok csapnak össze Dorogon

2017. április 8., szombat
Labdarúgás: remek formában lévő csapatok csapnak össze Dorogon
szeged2011_siofok30_gs

A Dorog öt, a Szeged-Grosics kilenc mérkőzés óta nem talált legyőzőre a bajnokságban. Vasárnap egymás ellen lépnek pályára és mindkét csapat célja, hogy tovább nyújtsa remek sorozatát.

Bátran állíthatjuk, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga jelenleg legjobb formában lévő csapata.

Klausz László

együttese immár kilenc bajnoki óta nem talált legyőzőre, legutóbb a Nyíregyháza ellen arattak 1-0-s győzelmet

Zádoriék

, mindemellett toronymagasan a legkevesebb gólt engedélyezi ellenfeleinek a csapat: huszonhét mérkőzésen csupán tizenhatszor kapitulált a szegedi védelem, a második legkevesebb gólt beszedő Kisvárda is huszoneggyel áll. Arról kérdeztük a szegedi vezetőedzőt, hogy beszélnek-e erről az öltözőben, téma-e a veretlenségi széria a játékosok körében. "Olyan szinten kerül szóba, hogy ezt a remek sorozatot kemény munkával építettük fel, magunknak teremtettük meg a lehetőséget arra hogy ez a sorozat éljen. Nem szabad úgy pályára lépnünk, hogy ez magától értetődően folytatódik a következő találkozón, mindig tenni kell az újabb sikerért, de természetesen a játékosoknak önbizalmat ad ez a veretlenségi széria, amelynek azt gondolom hogy a rendkívül jó csapategység az alapja" - mondta portálunknak Klausz László. "A Nyíregyháza elleni találkozó előtt beszéltünk arról, hogy hiába áll talán képzettebb és rutinosabb játékosokból a Spartacus, mi csapatként előrébb tartunk és ennek köszönhetően tudtuk legyőzni őket. Arra is nagyon odafigyelünk, hogy a csapategység folyamatosan megmaradjon, hiszen nem lehet 10-11 játékossal végigjátszani egy bajnokságot, és azok az emberek, akik kevesebb lehetőséghez jutnak, tudják, hogy rájuk is számítunk, hiszen bármikor szükség lehet a játékukra és ők is nagyon értékes tagjai a csapatnak" - tette hozzá a Szeged-Grosics trénere.

Online

Vasárnap 16:30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Dorogi FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A hétvégi ellenfél Dorogi FC sincsen rossz formában, legutóbbi öt bajnokiján nem szenvedett vereséget, két döntetlen mellett három összecsapást nyertek meg

Németh Szabolcs

tanítványai, múlthéten a Kozármisleny stadionavatóját rontották el egy 2-0-s győzelemmel, s bár a hazaiak több helyzetet dolgoztak ki ezen a találkozón, egyszer sem tudták bevenni

Zima

kapuját. "Egy nagyon nagy taktikai csatára számítok, hiszen a Dorog hozzánk hasonlóan egy 3-4-3-as felállásban futballozik, ami védekezésnél gyakran alakul át egy 5-4-1-es rendszerré. A Dorognál mindig nagyon jól feltérképezik a következő ellenfelet, így biztosan belőlünk is alaposan felkészülnek. Mivel nagyon hasonló taktika szerint játszik mindkét együttes, azt gondolom, hogy egy apró hiba, vagy egy pici figyelmetlenség könnyen bármelyik fél három pontjába kerülhet" - tekintett előre Klausz László a vasárnapi összecsapásra. Ezek alapján nem lenne meglepő, ha megismétlődne az őszi végeredmény: akkor hazai pályán Germán tizenegyes-góljával zsebelte be a három pontot a Szeged-Grosics és aligha lennének csalódottak, ha idegenből is csak minimális gólkülönbséggel hoznák el a pontokat.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Kozármisleny – Dorogi FC 0–2 (0–0)

Kozármisleny, 1000 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kepe Arnold, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Kozármisleny:

Horváth D. – Kiss M. (Tóth Márk, 79’), Causic, Lantos, Varga M. (Gubacsi, 60’), Nagy E., Kocsis A., Városi (Wittrédi, 60’), Kirchner, Beke, Grumics.

Megbízott edző:

Sándor Tamás.

Dorog:

Zima – Kővári, Berkó, Csató, Bora, Tóth Martin, (Grabant, 64’), Lénárt, Mészáros Á., Medgyes (Szedlár, 88’), Bor, Simon A. (Sitku, 80’).

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gólszerzők:

Bor (49’, tizenegyesből), Medgyes (85’).

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Nyíregyháza Spartacus 1–0 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző, Vezette: Gyarmati II Tibor (Szvetnyik Bence, Pápai Zoltán).

Szeged-Grosics:

Szántai – Zabari, Farkas M., Jagodics, Mészáros, Achim, Coroian (Farkas A., 62′), Horváth A., Király (Pászka, 89′), Germán, Zádori (Balogh G., 85′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Nyíregyháza:

Hermány – Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei, Kártik (Holdampf – a szünetben), Tamási, Rudolf (Tisza, 70′), Sinanovic, Dragóner, Harsányi (Szécsi, 62′).

Vezetőedző:

Véber György.

Gólszerző:

Zádori (67′).

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén (2016. szeptember 14.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Dorogi FC 1–0 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 150 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Szeged-Grosics:

Szántai – Achim, Jagodics, Tóth G., Mészáros M., Horváth A., Zabari, Király, Ivancsics (Geiger, 64′), Germán, Zádori (Balogh G., 90′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Dorog:

Vajda – Grabant P., Berkó, Bora, Füredi, Kovács I. (Csák, 67′), Kővári (Szedlár, 75′), Tóth M., Mészáros Á. (Sitku, 55′), Medgyes, Perovics.

Vezetőedző

: Németh Szabolcs.

Gólszerzők:

Germán (23′, tizenegyesből).

Sárga lap:

Zabari (59′) ill. Grabant P. (22′), Kővári (48′), Kovács I. (50′), Tóth M. (69′).

A bajnokság állása

A 28. forduló teljes programja

Április 9., vasárnap, 13:00

Zalaegerszeg – Soroksár.

16:30

Vác – Szolnok, Mosonmagyaróvár – Budaörs, Siófok – Balmazújváros, Nyíregyháza Spartacus – Cegléd, Dorog – Szeged 2011-Grosics Akadémia, SZEOL SC – Sopron, Cigánd – Kisvárda.

18:00

Csákvár – Puskás Akadémia.

19:00

Békéscsaba – Kozármisleny.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.