Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: mumusként utazik Balmazújvárosba a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_2011_balmazujvaros61_gs

Legutóbbi két balmazújvárosi látogatását hat ponttal abszolválta a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésen is csak egy pontot szereztek a hajdúságiak.

Kedves emlékeket idézhet a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál a balmazújvárosi kirándulás, ugyanis a legutóbbi két alkalommal egyaránt győzelemmel távozott a szegedi gárda a hajdúságból. Klausz László vezetőedző azonban óva int mindenkit, aki azt gondolja, hogy sima győzelem reményében utaznak vasárnap Feczkó Tamás együtteséhez. „A Balmazújváros nagyon erős játékosállománnyal rendelkezik, minden posztra legalább két egyforma erősségű labdarúgójuk van, így nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Legutóbb vereséget szenvedtek ugyan Dorogon, de a hazai mérkőzéseiken rendre jól teljesítenek és nagyon stabil játékot játszanak. Remélem a pályán is látható lesz, hogy valamelyest felül tudtunk kerekedni az előző időszak okozta fáradtságból, amit a sok utazás és a feszített menetrend okozott, ennek ellenére még van egykét problémánk, néhányan még sérüléssel küzdenek, így okoz még némi fejtörést az csapat összeállítása a vasárnapi bajnokira” – értékelt Szeged-Grosics vezetőedzője.

Online

Vasárnap 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Balmazújváros – Szeged 2011-Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga találkozóról. Szurkoljon velünk!

A Balmazújváros Dorogon szenvedett 2–0-s vereséget az előző fordulóban, ezzel a Kisvárdához és a Soroksárhoz hasonlóan fontos pontokat hullajtott, jelenleg a tabella ötödik helyét foglalják el 53 megszerzett pontjukkal, holtversenyben a Békéscsabával és továbbra is minden esélyük megvan a feljutásra, hiszen a második helyen tanyázó Kisvárda csupán két ponttal előzi meg a hajdúságiakat. Feczkó Tamás vezetőedző a dorogi mérkőzés után azt sem akarta elhinni, hogy nem sikerült gólt szereznie csapatának, így minden bizonnyal a Szeged-Grosics ellen szeretnének javítani. A Balmaz vezetőedzője nem számíthat Zsiga Ervinre és Kovács Milánra, mindketten hosszabb sérülésük után lábadoznak, de hétvégén még nem lesznek bevethetők.

Ősszel az utolsó pillanatokban mentett pontot a Balmazújváros Gyulán, ahol Zádori Krisztián góljával hamar megszerezte a vezetést a Szeged-Grosics, ám a második félidőben átvette a mérkőzés irányítását a vendég gárda és a fölényük a 91. percben érett góllá. A csereként beálló Vólent Roland mentett így egy pontot akkor a Balmazújvárosnak, érdekesség, hogy ez az egyetlen pont, amit a hajdúságiak meg tudtak szerezni a Szeged ellen a legutóbbi öt egymás elleni találkozón.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Dorog – Balmazújváros 2-0 (1-0)
Dorog, Buzánszky Jenő stadion, 500 néző. Vezette: Lovas László (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
Dorog: Zima – Berkó, Csató, Bora, Kővári, Mészáros, Lénárt, Bor, Medgyes (Szedlár, 87’), Simon A. (Sitku, 71’), Tóth M. (Grabanth B., 58’). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Balmazújváros: Szécsi – Bokros, Bakos, Tamási, Balogh K. (Kapaczina, 72’), Belényesi (Heffler N., a szünetben), Sigér, Kovács Á., Bódis, Farkas B., Vólent R. (Vajda S., 80’). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gól: Tóth M. (16), Szedlár (91’)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Ceglédi VSE 0-0
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezeti: Takács János (Medovarszki János, Szilágyi Norbert.
Szeged-Grosics: Szántai – Achim, Geiger (Pászka, 63′), Mészáros, Coroian (Balogh, 76′), Jagodics, Germán, Farkas M., Zabari, Király, Zádori (Andorka, 80′). Vezetőedző: Klausz László.
Cegléd: Mursits – Nánási, Takács, Albert I., Valkovszki, Fürjes (Asztalos – a szünetben), Albert Á., Farkas A., Szabó V., Peres, Preklet. Vezetőedző: Nagy Mihály.

A csapatok legutóbbi mérkőzésén (2016. október 10.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Balmazújváros 1-1 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Ducsai József (Becséri Gergely, Szalai Dániel).
Szeged-Grosics: Szántai – Povázsai, Tóth G., Jagodics, Mészáros, Zabari (Farkas M., 83′), Ivancsics (Farkas A., 56′), Horváth A., Germán, Andorka (Geiger, 61′), Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Balmazújváros: Horváth L. – Bokros (Kovács Á., 80′), Bódis, Zsiga, Bakos (Vólent, 70′), Fekete, Kapacina, Virág, Sigér, Tamás, Belényesi (Farkas B. – a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gól: Zádori (9′) ill Vólent (90+2′).
Sárga lap: Andorka (25′), Zabari (28′), Jagodics (30′), Germán (61′), Szántai (72′), Tóth G. (74′) ill. Horváth L. (9′), Bakos (32′), Tamás (61′).

A tabella jelenlegi állása

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójának teljes programja

Április 23., vasárnap, 15:00 Puskás Akadémia – Mosonmagyaróvár. 16:00 Szolnok – BFC Siófok. 17:00 Kozármisleny – Cegléd, Budaörs – Dorog, Soroksár – Nyíregyháza Spartacus, Kisvárda – Zalaegerszeg, Békéscsaba – Csákvár, SZEOL SC – Cigánd SE. 18:00 Balmazújváros – Szeged 2011-Grosics Akadémia, Sopron – Vác.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál