Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: hetedik idegenbeli sikerét aratta a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged_2011_balmazujvaros72_gs

Sikerült javítania a hétvégén elszenvedett vereséget követően a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, amely Kozármislenyből távozott három ponttal.

A nemrég átadott kozármislenyi stadionban lépett pályára az NB II hétközi fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a hétvégén, Dorogon elszenvedett vereséget igyekezett kijavítani.

Az első percekben ugyan bátran kezdett a Kozármisleny, de ziccerig nem jutottak a hazaiak – majd húsz perc elteltével az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a Szeged-Grosics: Mészáros Márk beadását Farkas Aurél fejelte vissza a rövidre. A folytatásban is inkább szegedi lehetőségeket jegyezhettünk fel, de nem sikerült megduplázni az előnyt – viszont Farkas Márk sérülése miatt még a szünet előtt cserélnie kellett Klausz Lászlónak.

A szünet után hamar úgy tűnt, végleg eldönti a meccset a Szeged-Grosics, előbb Király Patrik, majd Germán Tamás fejese is könnyen beakadhatott volna, – végül egy távoli lövés után Zádori Krisztián fejjel volt eredményes egy órányi játékot követően – azonban csak hat percig volt kétgólos a szegedi előny, miután egy beadást követően Miroslav Grumic volt eredményes a mislenyiektől. A következő percekben sokat tett az ikszért a Kozármisleny, azonban hét perccel később Germán Tamás fejesét még ugyan védte Horváth, de a csereként beállt Andorka Péter közelről higgadtan értékesítette lehetőségét, így visszaállt a kétgólos különbség. Az utolsó negyed órában minden mindegy alapon játszott a Kozármisleny, de a lövéseknél résen volt Szántai Levente – így végül mindhárom pontot elvitte Baranya megyéből a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a Kozármisleny pedig továbbra is pont nélkül áll új stadionjában.

Klausz László együttese összességében tizenkettedik, míg idegenben a hetedik sikerét aratta, és továbbra is hetedik helyen áll a tabellán. A következő fordulóban a Ceglédet fogadják Zabari Dávidék a gyulai Grosics Akadémián.

Kozármisleny, 400 néző
2017. április 12., 16.30
Kozármisleny
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Kovács Gergely * Asszisztens: Mohos Milán, Király Zsolt
1
3

Merkantil Banki Liga NB II. 29. forduló

HR-Rent Kozármisleny – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 – 3 (0-1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Kovács Gergely (Mohos Milán, Király Zsolt).
Kozármisleny: Horváth D. – Racskó (Causic, 59′), Lantos, Varga M., Beke, Kiss M., Kocsis, Kemény, Wittrédi (Tóth M., 83′), Városi (Kirchner, 53′), Grumic. Vezetőedző: Szanyó Károly.
Szeged-Grosics: Szántai – Farkas M. (Andorka, 45+2′), Jagodics, Achim, Zabari, Mészáros, Horváth A., Király (Pászka, 83′), Farkas A. (Coroian, 72′), Germán, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Gól: Grumic (66′) ill. Farkas A. (22′), Zádori (60′), Andorka (73′).
Sárga lap: Wittrédi (19′), Kemény (75′), Kocsis A. (88′) ill. Farkas M. (40′).

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
VÉGE! Ugyan voltak meleg pillanatai a Szeged-Grosicsnak, de tulajdonképpen simán tud nyerni a Kozármisleny vendégeként, így sikerült a javítás Germán Tamásék számára a hétvégi vereséget követően.
90′
Négy percet hosszabbít a meccs végén Kovács sporttárs.
89′
Még egy könnyed Szántai-védés a meccs végén Beke kísérlete után: a Kozármisleny egy pillanatra sem adja fel, még ha ez már a veszett fejsze nyele is, amibe kapaszkodni próbálnak.
88′
Kocsis sárgul be a baranyaiaktól, miután lerántotta ellenfelét.
84′
Ez szép akció volt, megint a hazaiak védelmének jobb oldalát tudta átjátszani a Szeged-Grosics, Zabari remekül tekert a hosszúra, ahol a tizenhatos sarkánál érkező Coroian kapáslövése kerülte el kevéssel a hazai kaput.
83′
Mindkét csapat cserél: Wittrédi helyére Tóth Márk, míg Király helyére Pászka áll be a hajrára.
80′
Wittrédi állt oda egy jó szögből járó szabadrúgáshoz: egyből rá is tűzte, Szántaira szükség volt, de nem kellett bravúr a szegedi kapustól.
75′
Kemény kap sárgát, aki összeakaszkodik Coroiannal.
73′
GÓÓÓÓL! Ez a szöglet már eredményt hoz! Megint Germán fejelhet szabadon, ezt ugyan Horváth védi, de a kipattanónál Andorka leleményes, és közelről passzol a hazai kapuba, 1-3!
72′
Farkas Aurél helyett Andrei Coroiant küldi a pályára a Szeged-Grosics mestere.
70′
Megérezte a pontszerzés reményét a Kozármisleny, előbb Beke, majd Kemény lövésénél kell védenie Szántainak.
66′
GÓL! Szépít a Misleny, 1-2! Egy jobb oldali akció után Kemény tudja középre adni,
labdájára pedig Grumic reagál elsőként középütt, perdítése Szántai kapujában landol, 1-2 – nyílttá válik a meccs az utolsó húsz percre!
60′
GÓÓÓÓL! Megduplázza előnyét a Szeged-Grosics! Egy távoli lövést csak kiütni tud Horváth, erre pedig lecsap Zádori, aki csukafejessel az üres kapuba továbbítja a labdát, 2-0-ra vezetnek Klausz László fiai!
59′
Újabb hazai változtatás: Racskót Causic váltja a pályán.
53′
Az első hazai csere: Városit Kirchner váltja a Kozármislenyben.
52′
Egy szöglet után Germán fejel centikkel fölé: az ezúttal védőt játszó csapatkapitány bólintása nem sokkal kerülte el a hazai kaput.
50′
Király Patrik lövése a második félidő első eseménye, de távoli bombáját Horváth hatástalanítja.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45+3′
Véget ér az első félidő: a Szeged-Grosics az első perceket követően feljavult, és uralja a játékot, a Kozármisleny ugyan próbálkozik, és mondhatjuk, hogy többet is tölt a szegedi tizenhatos előterében, de komoly lehetőségig nem jutnak a hazaiak.
45+2′
Még a szünet előtt cserél Klausz László: Farkas Márk nem tudja folytatni, helyére Andorka Péter lép pályára, ez pedig úgy módosítja a felállást, hogy Germán lép vissza Farkas Márk helyére.
45′
Három percet tesz rá az első félidő végén a játékvezető.
43′
Az imént sárgát kapott védőt kell ápolni: valószínűleg húzódás lehet a háttérben,
minden esetre átmenetileg tíz emberrel a Szeged-Grosics.
40′
Farkas Márk faultol a pálya közepén – ezért felmutatja a sárgát Kovács Gergely.
33′
Már könnyen 2-0 lehetne! Horváth véd ismét nagyot, miután kirúgását megszerzi Horváth Attila, aki bátran meg is indul vele, majd a jobb oldalon kiugró Zádorihoz passzol, aki egy lövőcselt követően rúgná el a hosszú sarokba, de szép mozdulattal véd a mislenyi kapus.
29′
Az azért látszik, hogy a Szeged-Grosics nem ül rá erre a vezetésre – persze, a Kozármisleny is igen dacosan futballozik, de a hazai próbálkozásokat elég hamar tudja hatástalanítani a szegedi védelem.
26′
Ebben több volt! Megint Farkas Aurélra jött ki egy szép szegedi kontra, de az önfeláldozóan becsúszó hazai védő nagyot mentett.
22′
GÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Zabari visszapassza után Mészáros kanyarította középre egyből a labdát, a hosszúra érkező beadást pedig Farkas Aurél a kapus mozgásával ellentétes irányba,
a rövidre fejelt vissza, erre pedig már nem érhetett vissza Horváth, 0-1!
19′
Wittrédi kapja a meccs első sárgáját, aki a szegedi tizenhatos előterében állítja meg határozottan a kibontakozó vendég támadást. Átvette a kezdeményezést a Szeged-Grosics az utóbbi percekben.
12′
Germáné az első szegedi próbálkozás, jó húszméteres lövésénél kicsit szerencséje is van Horváth kapusnak, mert ha ez a szélre megy, akkor jóval nehezebb dolga lett volna a hárításnál –
így viszont ki tudta tolni a léc alól.
8′
Egyelőre inkább a Kozármisleny játéka működik: a hazaiak többet tudják birtokolni a labdát, míg a Szeged-Grosics inkább kontrákra apellál. Volt két szöglete is a mislenyieknek, de egyik sem jelentett komoly veszélyt.
1′
A fehér mezben játszó Szeged-Grosics kezdte a találkozót a kitűnően előkészített talajú pályán.

16.25 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd a Szeged-Grosics a Kozármisleny vendégeként, immáron az új stadionban – a hazaiak ugyanakkor vereséggel nyitottak az új arénájukban, hiszen a stadionnyitó mérkőzésen a Dorog 2-0-ra tudott nyerni.

A találkozó Kovács Gergely sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Sport

Későn jött a szépítés, a Békéscsaba nyerte a rangadót

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A dél-alföldi derbin hiába dolgozott ki több helyzetet a Szeged, a Békéscsaba idegenben tudott nyerni. A hazaiak még büntetőt is hibáztak. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál